Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackrózsás répatorta

Barackrózsás répatorta
Barackrózsás répatorta
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű, de annál finomabb répatortából készült szülinapi torta, kávéval és barackkal.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A kávéhabhoz

Összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A barackbefőttet szűrőbe rakva lecsöpögtetjük. 2-3 db kivételével - amit kis kockákra vágunk - az összeset vékonyra felszeleteljük. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Egy tálba mérjük a répát, a cukrokat, a mézet, az olajat, a tojást és a felkockázott barackot. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a szárazanyagokat (liszt, szódab., fahéj, dió és a só).
  3. Sütőpapírral bélelt, 24-26 cm-es tortaformába simítjuk a masszát, majd aranybarnára sütjük. Tűpróba!

A kávéhabhoz

  1. Egy lábosba öntjük a kávét és ugyanannyi, vagyis 1,5 dl tejet. Beleszórjuk a cukrot, és felforraljuk. Ha felforrt, besűrítjük a maradék tejben elkevert pudingporral.
  2. A tűzről levéve beleszórjuk a vaníliás cukrot, elkeverjük, majd egy lapos tányérra/tálra kanalazzuk, és befedjük frissen tartó fóliával, hogy ne bőrösödjön meg a teteje, amíg langyosra hűl.
  3. A habhoz a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, hogy felpuhuljanak. Egy kis lábosba 2-3 ek. tejszínt teszünk, a többit kemény habbá verjük. A kinyomkodott zselatin felmelegítjük a tejszínben, majd kézi habverővel az előzőleg simára kevert kávépudinghoz adjuk.

Összeállítás

  1. Ezután spatulával óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot, és a kihűlt tortalapra simítjuk. Szépen elegyengetjük a tetejét, amit rózsaszirom alakzatban kirakjuk a felszeletelt őszibarackkal.
  2. A tetejére a zselatint beáztatjuk hideg vízbe, majd felmelegítjük, feloldjuk a felfogott barackbefőttlével. Ha már langyosra hűlt és kezd dermedni, a torta tetejére kanalazzuk, a barackokra. Hűtőben hagyjuk hűlni 3-5 órát, majd szeletelve tálaljuk.
  3. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 928
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

KonyhaMalacka

Mióta szakács: 2015.09.28.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Barackrózsás répatorta kávémousse-szal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

605
sárgarépa 25 dkg
nádcukor 10 dkg
cukor 3 dkg
méz 1 ek
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 dl
finomliszt 20 dkg
szódabikarbóna 1 teáskanál
dió 7 dkg
fahéj 1 kávéskanál
1 csipet
feketekávé 1.5 dl
tej 2.5 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
nádcukor 6 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 2.5 dl
zselatin 10 g
őszibarack konzerv 850 g
zselatin 12 g