Feketekávé

A fekete kávé a feketére, tehát legerősebben pörkölt kávészemekből készült főzet. Pörkölését tekintve a kávé lehet még közepesen és enyhén pörkölt. A kávé világszerte elterjedt és fogyasztott ital. Bizonyítottan pozitív élettani hatása van - elősegíti az emésztést és az agy működését. Elkészítésének és tálalásának világszerte eltérő hagyományait találjuk. Európában először a franciák kezdtek hódolni e szenvedélynek a XVII. század végén - étkezések után szolgálták fel. Manapság Finnországban és Norvégiában fogyasztják egy főre kivetítve a legtöbb kávét.
Bármikor.
Nem szabad tárolni - meg kell inni frissen forrón.
fehérjetartalom
0.12 g
zsírtartalom
0.184 g
szénhidráttartalom
1.67 g
víztartalom
97.8 g
Magnézium
80 mg
Nátrium
14 mg
Foszfor
7 mg
Kalcium
2 mg
Niacin - B3 vitamin
5.207 mg
Kolin
2.6 mg
B6 vitamin
0.002 g
C vitamin
0.2 mg
fehérje
0.12 g
Zsír
telített zsírsav
0.092 g
többszörösen telített zsírsav
0.092 g
ásványi anyagok
Kalcium
2 mg
Vas
0.13 mg
Magnézium
80 mg
Foszfor
7 mg
Nátrium
14 mg
Cink
0.05 mg
Réz
0.05 mg
Mangán
0.05 mg
szénhidrát
víz
97.8 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.001 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.177 mg
Niacin - B3 vitamin
5.207 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.028 mg
Folát
1 µg
Kolin
2.6 mg
E vitamin
0.01 mg
K vitamin
0.1 µg
C vitamin
0.2 mg
B6 vitamin
0.002 g
Bár a százszorszép látványa igen kellemes, ennek ellenére nem biztos, hogy jó jel, ha tucatjával jelenik meg a kertben.
NosaltyMa krémlevessel kedveskedünk, hátha maradt még sárgarépa, amit nem rágott el a nyuszi húsvétkor, és egy könnyed citrusos tésztasalátát kínálunk főételnek, garnélával. A desszertnek is hagyjunk időt és helyet, mert narancsos palacsintára szavaztunk.
NosaltyHatalmas érvágás ennek az országnak, hiszen évente több millió tonna rizs fogy náluk.
NosaltyBár a százszorszép látványa igen kellemes, ennek ellenére nem biztos, hogy jó jel, ha tucatjával jelenik meg a kertben.
Az életkor csak egy szám. Ha a következő dolgokat meg tudod tenni, akkor pedig egészen biztos, hogy még hosszú élet vár rád – legalábbis a szakértők kutatási eredményei alapján!
A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...
Ezt a receptet nagyjából magamtól találtam ki. Egyszer ettem vendégségben hasonlót, és annyira ízlett, hogy otthon kikísérleteztem. (Ahelyett, hogy elkértem volna a receptet:).)
Hetek óta tervezem, hogy feltöltöm ide anyukám "messze földön híres" rakott tésztáját, ami voltaképpen semmi extra, viszont elképesztően finom. Legalábbis a mi családunkban dobogós ...