r
Nosalty Logó

Répatorta Helga konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga1
Répatorta Helga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 786 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 6277 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 321 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    969 micro
  • β-karotin
    2389 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 786 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    137 g

Zsír

  • Összesen
    357 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1096 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6911.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1389 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1280 mg
  • Foszfor
    2842 mg
  • Nátrium
    1206 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    665.9 g
  • Cukor
    465 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    86 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    1073 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1233 micro
  • α-karotin
    7750 micro
  • β-karotin
    19114 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2316 micro
Összesen 6277 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    395 micro
  • β-karotin
    974 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 321 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A megtisztított répát nagyon finomra reszeljük.
  2. A cukor egyharmadát a tojások sárgájával, sóval, citromhéjjal habosra keverjük.
  3. A tojások fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük, majd kisebb adagokban a masszához keverjük.
  4. A reszelt mandulát, lisztet és a répát összekeverjük, és óvatosan beleforgatjuk. Tortaforma aljára zsírpapírt teszünk, beleöntjük és megsütjük.
  5. Egy éjszakán át pihentetjük, majd kivesszük a formából és félbevágjuk.

Krém

  1. Elkészítjük a pudingot, kihűtjük, és hozzákeverjük a margarinhoz.
  2. A tortánkat megkenjük a krémmel.

Díszítés

  1. A tortabevonót felmelegítjük, és rákenjük a tortánk tetejére és oldalára.
  2. A marcipánmasszánkat kétfelé vesszük, ételfestékekkel összegyúrjuk, és formázzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3741
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 13.

Receptkategóriák

Ajándékba kaptam a középen lévő képes mézeskalácsot. Sajnáltam csak úgy megenni, gondoltam ez a kép megérdemel egy kicsit nagyobb "körítést". Így készült el a második advent vasárnapi tortám.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek