r
Nosalty Logó

Narancskrémes-marcipános répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Narancskrémes-marcipános répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Narancskrém

Marcipándíszítés

Összesen 1604 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Narancskrém

Marcipándíszítés

Összesen 9620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Narancskrém

Marcipándíszítés

Összesen 387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    93.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1033 micro
  • β-karotin
    2508 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 1604 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.4 g

Zsír

  • Összesen
    559.9 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5525.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1401 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2233 mg
  • Nátrium
    1426 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1026.6 g
  • Cukor
    780 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    496 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2764 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    6198 micro
  • β-karotin
    15049 micro
  • β-crypt
    279 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1447 micro
Összesen 9620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    249 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 387 kcal

Hozzávalók

Tészta

Narancskrém

Marcipándíszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet keverjük össze a sóval, a sütőporral, a fűszerekkel, és reszeljük hozzá a narancshéjat. A barna cukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és az egész tojásokat, majd keverjük jó habosra.
  2. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az olajat, majd a narancslevet is. Ezután állandó keverés mellett, kanalazzuk hozzá a lisztes keveréket, végül pedig a reszelt sárgarépát, majd keverjük még pár percig.
  3. A tortaformát zsírozzuk, és lisztezzük ki, majd egyenletesen öntsük bele a masszát. (ízlés szerint sütőpapírral is kibélelhetjük) Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 55-60 perc alatt süssük készre. (tűpróbáig süssük)
  4. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.
  5. A tejesen kihűlt tortát egy éles késsel vízszintesen vágjuk ketté, majd kenjük meg az alsó tortalapot a narancskrémnek több mint a felével. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, tenyérrel óvatosan nyomkodjuk le, majd a tetejét vékonyan kenjük meg krémmel. A maradék krémmel pedig vonjuk be kívülről is a tortát.

Narancskrém

  1. A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és a felkockázott puha vajat, majd keverjük simára. Ezután adjuk hozzá a mascarponét, a reszelt narancshéjat és narancslevet, majd keverjük jó simára a krémet.

Marcipándíszítés

  1. Egy sütőpapírt (v. szilikonos lapot) alaposan szórjunk meg porcukorral, majd 20 dkg marcipánt nyújtsunk ki torta méretűre. Ezután helyezzük a torta tetejére, és tenyérrel óvatosan nyomkodjuk le.
  2. 20 dkg marcipánt gyúrjunk össze ízlés szerint zöld színű ételfestékkel, majd tegyük be kb. fél órára a hűtőbe, hogy kellően lehűljön. (hidegen könnyebben tudjuk majd kinyomni a fokhagymapréssel) Ezután fokhagymaprés segítségével nyomjuk a tortán lévő marcipánréteg tetejére úgy, hogy mindenhol befedje.
  3. 10-10 dkg marcipánt színezzünk pirosra és sárgára, majd formázzunk kisebb tojásokat, és szintén helyezzük a tortára. Végül szórjuk meg apró, színes cukorvirágokkal.
  4. Az elkészült tortát helyezzük pár órára (vagy egész éjszakára) a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek kellően összeérjenek. Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2078
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 07.

Receptkategóriák

Hozzávalók

Tészta

Narancskrém

Marcipándíszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek