r
Nosalty Logó

Répatorta lime-os mascarponekrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Répatorta lime-os mascarponekrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 749 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5978 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 359 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1160 micro
  • β-karotin
    2775 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 749 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    364.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2728.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    664 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1076 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    633.8 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2743 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    91 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    506 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22201 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1475 micro
Összesen 5978 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    558 micro
  • β-karotin
    1335 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 359 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Hámozzuk, majd reszeljük le a répát, finom apró darabokra aprítsuk fel a diót.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  3. Egy nagy tálban a tojást és a cukrot robotgéppel felverjük, amíg már majdnem fehér nem lesz, ekkor hozzáadjuk az olajat, a már lereszelt répát, a durvára felaprított diót, és belereszeljük a citrom héját, és jól eldolgozzuk.
  4. Egy másik tálba kimérjük a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért, összekavarjuk, majd a két masszát összekeverjük.
  5. A masszát beleöntjük a már előkészített sütőformába, elegyengetjük a tetejét, és 75 percig, illetve tűpróbáig (ha a beleszúrt tűt kihúzva, már nem ragad rá a tészta) sütjük.
  6. A sütőformában hagyjuk hűlni kb. 5 percig, majd miután kivettük, de mielőtt rákennénk a krémet, rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. A krémhez öntsük a tejszínt egy keverőtálba (előtte kb. 20 percre tegyük be a mélyhűtőbe mindenképp, akkor sokkal könnyebb kemény habbá felverni). Robotgéppel verjük fel a krémet. Amikor elkezd keményedni, sűrűsödni, adjuk hozzá a mascarponét, és együtt dolgozzuk ki a krémet jó alaposan. Adjuk hozzá a vanília aromát vagy cukrot, a porcukrot és a finomra lereszelt lime héját és levét, és keverjük össze a tejszínes krémmel. A krém a végén legyen sima és sűrű.
  8. Végül a krémet kenjük óvatosan a kihűlt tortára, díszítsük durvára vágott dióval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 5439
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 03.

Receptkategóriák

Anyukám október 24-én ünnepli a születésnapját. Amikor az azt megelőző héten gondolkoztam, hogy milyen tortát süssek neki majd a hétvégén, mindenképp egy olyan tortával szerettem volna meglepni, amit még sose evett, és régóta rágja érte a fülemet. :) Így esett a répatortára a választásom. Ugyanazt az alapreceptet használtam, amit még elsőként postoltam a blogon, és a párom is imádta, így biztos voltam a sikerben.  Annyit változtattam a múltkori recepten, hogy ezúttal a krémhez mascarponét használtam, narancs helyett lime héját reszeltem bele, és a felének a levét is belekavartam a krémbe.  Boldog szülinapot Anyu!!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek