Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bableves és sertéspecsenye 2in1

Bableves és sertéspecsenye 2in1
Bableves és sertéspecsenye 2in1
200 perc / előkészület: 20 perc főzés: 150 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy remek módja a húslé okos felhasználásának, gondolom másnak is eszébe jutott már, de még nem láttam ilyesmit receptben, hát felraktam. Szeretek ilyesmivel kísérletezni. Gyakran főzök ilyen 2 az 1-ben kaját, de néha nem bablevest, hanem egyszerű hagymalevest vagy kukoricalevest csinálok belőle, attól függ, mihez van kedvünk. Ez a leves természetesen nem a hagyományos értelemben vett bableves, hanem egy kicsit könnyedebb, de nagyon finom és tartalmas étel.

hozzávalók / 5 adag

Pecsenye

Bableves

Csipetke

ajánlat

A húshoz bármilyen főzeléket, sült krumplit, krumplipürét készíthetünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Pecsenye

  1. Egy nagy fazékban megolvasztjuk a zsírt, és az egész sertéscombot addig pirítjuk rajta, amíg szép kérges lesz a külseje. Gyakran forgassuk meg, nehogy odakapjon.
  2. Amikor kellően megpirult, felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje. Hozzáadjuk az egész borsot, a sót és a rozmaringot.
  3. Meghámozunk egy vöröshagymát, négy felé vágjuk, aztán ugyanígy a fokhagymát is. Beledobjuk a fazékba, és fedő alatt felforraljuk. Forrás után kis lángon főzzük tovább fedő alatt.
  4. Mivel én a levesben nem szeretek fehérrépával és zellerrel találkozni, a hússal együtt főztem meg őket, és csak negyedekre vágtam, hogy könnyebben ki tudjam majd szűrni. De aki szereti megenni, az csinálja úgy, ahogy szokta, karikázva vagy kockázva.
  5. Két órán keresztül főzzük, amíg a belseje is rendesen megfő, néha szurkáljuk. Ha készen van a hús, fogjunk egy nagy szűrőt, és a levet szűrjük át egy másik fazékba, hogy megszabaduljunk az egész borstól, hagymáktól (és a fehérrépától meg a zellertől, ha nem szeretjük).

Bableves

  1. Sárgarépát, krumplit pucolunk, felkarikázzuk és kockázzuk, megmossuk, és a levesünkhöz adjuk.
  2. Petrezselymet, babérlevelet adunk hozzá, esetleg sózzuk még, ha kell.
  3. Én konzerv babot szoktam használni, de aki a szárazbabot szereti, az áztassa be előtte, és rögtön a legelején adja a leveshez, hogy mindenképp puhára főjön. Aki konzerv babot használ, az csak akkor öntse bele, ha a répa és a krumpli már puha.
  4. Egy tálba kimerünk 3-4 merőkanál levest, és habverővel alaposan elkeverjük benne a tejfölt. Ezt visszaöntjük a fazékba, és hagyjuk, hogy főjön még egy kicsit. Pirospaprikával színezzük.

Csipetke

  1. Egy tojást egy dl vízzel elkeverünk, majd annyi lisztet adunk hozzá, amennyiből közepesen szilárd tésztát kapunk. Ne folyjon, de ne is legyen beton. Nekem 4-5 ek szokott kelleni.
  2. Teáskanállal pici nokedliket szaggatunk, és belepotyogtatjuk a levesbe. Még 10-15 percig főzzük, amíg a csipetkék is elkészülnek.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 390
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéscomb levében főtt bableves, bableves, bableves húslében főzve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1256
sertéscomb 1.5 kg
sertészsír 3 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 6 gerezd
rozmaring 1 ek
bors 1 ek
2 ek
víz 2 l
sárgarépa 3 nagy db
fehérrépa 1 nagy db
zeller 1 közepes db
burgonya 3 közepes db
petrezselyem 1 ek
babérlevél 2 db
füstölt pirospaprika 1 csipet
fehérbab 30 dkg
vörösbab 30 dkg
tejföl 3 ek
tojás 1 db
víz 1 dl
finomliszt 4 púpozott ek
0 ízlés szerint