Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú bableves

Savanyú bableves
Savanyú bableves
190 perc / előkészület: 10 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom óta az egyik nagy kedvenc, jászsági étel. Több napig ehető, tényleg olyan, mint a káposzta felmelegítve, egyre jobb... 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha sok a dolgom ez egy nagyon jó választás, feldobom, és megfő magának. Igazi magyaros, nagyon tartalmas étel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk.
  2. A babról a vizet leöntjük, és tiszta vízben felrakjuk főni, beletesszük a füstölt csülköt, a babérlevelet. Annyi vizet rakunk bele, hogy bőven ellepje.
  3. Fedő alatt kb. 2-3 órát főzzük, kuktában kb. 1 óra.
  4. Ha a csülök megfőtt, kivesszük (akkor szoktam, mikor a csontról könnyen leválik).
  5. Ha a bab még kemény, akkor tovább főzzük, addig amíg puha nem lesz.
  6. Ha a bab is kész, akkor berántjuk a következő módon. Kb. fél dl olajban 2-3 ek lisztet elkavarunk, felforraljuk, hagyjuk egyet rottyanni, majd a leveshez keverjük, a hőkiegyenlítésre figyelve, hogy ne maradjon csomós. Majd a tejfölt is hozzákeverjük (extra jó minőségűt szoktam, mert az jól oldódik), csak úgy belerakva is elkavarható csomómentesre.
  7. Fehér kenyérrel és apróra vágott hagymával tálaljuk, pici ecettel. :-)
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 35 644
elküldve: 3
receptkönyvben: 68
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

molnaranda

Mióta szakács: 2012.05.13.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fényszarusi bableves, savanyú bableves, bableves füstölt csülökkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1018
füstölt sertéscsülök 1.5 kg
fejtett bab 50 dkg
víz 3 l
babérlevél 0 ízlés szerint
bors 1 csipet
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 3 evőkanál
tejföl 450 g
tej 0.5 dl