r
Nosalty Logó

Savanyú bableves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
molnaranda
Savanyú bableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1022 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 6124 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4005.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    833 mg
  • Nátrium
    2531 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    723.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1022 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    413.2 g

Zsír

  • Összesen
    335.8 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24030.4 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    459 mg
  • Kálcium
    1943 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    1290 mg
  • Foszfor
    5001 mg
  • Nátrium
    15185 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    4339.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    723 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1994 micro
  • Kolin:
    1531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    710 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 6124 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk.
  2. A babról a vizet leöntjük, és tiszta vízben felrakjuk főni, beletesszük a füstölt csülköt, a babérlevelet. Annyi vizet rakunk bele, hogy bőven ellepje.
  3. Fedő alatt kb. 2-3 órát főzzük, kuktában kb. 1 óra.
  4. Ha a csülök megfőtt, kivesszük (akkor szoktam, mikor a csontról könnyen leválik).
  5. Ha a bab még kemény, akkor tovább főzzük, addig amíg puha nem lesz.
  6. Ha a bab is kész, akkor berántjuk a következő módon. Kb. fél dl olajban 2-3 ek lisztet elkavarunk, felforraljuk, hagyjuk egyet rottyanni, majd a leveshez keverjük, a hőkiegyenlítésre figyelve, hogy ne maradjon csomós. Majd a tejfölt is hozzákeverjük (extra jó minőségűt szoktam, mert az jól oldódik), csak úgy belerakva is elkavarható csomómentesre.
  7. Fehér kenyérrel és apróra vágott hagymával tálaljuk, pici ecettel. :-)
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 130
  • Össznézettség: 73287
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 13.

Ajánló

Ha sok a dolgom ez egy nagyon jó választás, feldobom, és megfő magának. Igazi magyaros, nagyon tartalmas étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Savanyú bableves
molnaranda 4 recept

Gyerekkorom óta az egyik nagy kedvenc, jászsági étel. Több napig ehető, tényleg olyan, mint a káposzta felmelegítve, egyre jobb... 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...