Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bableves bőrkével (Bableves 12.)

Bableves bőrkével (Bableves 12.)
Bableves bőrkével (Bableves 12.)
150 perc / előkészület: 30 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem kedvenc levese, imádja. Neki készült most is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én a bőrke mellé szoktam egy kis füstölt húst is tenni, nem rontja el!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kiválogatott és megmosott babot és a bőrkét a főzés előtti este beáztatjuk! A bőrke lehetőleg füstölt legyen, úgy finomabb!
  2. A bőrkét meleg vízben megmossuk, megkaparjuk, és csíkokra vágjuk, majd feltesszük főni. Hozzátesszük a babérlevelet, és egy pici kis sót, de vigyázzunk vele, mert a bőrke is sós!
  3. A babot egy külön edényben tegyük fel főni, enyhén sós vízben! Azért kell külön főzni, mert a bab hamarabb megfő, mint a bőrke, utóbbinak kb. 2 óra kell, hogy puhára főjön!
  4. Ha minden megfőtt, egybeöntjük, és belerakjuk a rántást: a liszből és a zsírból rántást készítünk, a félig kész rántásba beletesszük a cukrot, az apróra vágott vöröshagymát, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a végén a pirospaprikát, és elkeverjük. A tejfölt belekeverjük a rántásba, hideg vizzel fölengedjük, simára keverjük, és a levesbe szűrjük.
  5. Ecettel ízesítve tálaljuk a levest.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 20 224
elküldve: 0
receptkönyvben: 83
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

bibuka

Mióta szakács: 2009.11.24.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

hagyományos bableves bőrkével

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ziza83
ziza83 Mon, 2012-10-29 14:16

Életem első bablevesét ez alapján a recept alapján készítettem. Isteni finom lett. Gratulálok a recepthez. Pedig utálom a rántásos ételeket, de ezen semmit nem éreztem :) No, és a családnak is nagyon ízlett.

Ducyca
Ducyca Sun, 2011-12-04 08:50

Szalonna bőre tökéletes, azt használják ebbe az ételbe:P

bibuka
bibuka / bibuka Thu, 2009-12-17 06:54

Szia Gargoyle! Neked és családodnak is, Boldog Békés Karácsonyt kívánok!!! üdv: bibuka.

bibuka
bibuka / bibuka Wed, 2009-12-16 08:09

Nagyon szívesen rakom fel őket, a férjem is imádja mindennap meg enné!!!!!!

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2009-12-15 23:47

Azonnal elcsöppent a nyálam. Imádom a bőrkét! :-)))
Aaaaannnnyira jók ezek a receptek. Köszi őket!

765
fejtett bab 25 dkg
sertésbőrke 25 dkg
mangalica zsír 1 ek
finomliszt 2 evőkanál
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
babérlevél 2 db
tejföl 150 g
ecet 1 ek
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál