Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jókai bableves Smaragd konyhájából

Jókai bableves Smaragd konyhájából
Jókai bableves Smaragd konyhájából
115 perc / előkészület: 15 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fehér krumplis kenyeret is sütöttem hozzá. Laktató egytálétel.

hozzávalók / 8 adag

Bableves

Csipetke

Szólj hozzá!

elkészítés

Bableves

  1. A füstölt csülköt és a babot előző nap este beáztatjuk hideg vízbe.
  2. Másnap reggel a babot tiszta vízben odatesszük forrásig főzni, majd leszűrjük és leöblítjük.
  3. A répát, zellert, hagymát, fokhagymát meghámozzuk, megmossuk. A kolbászokat félbevágjuk.
  4. Egy nagyobb fazékba tesszük a csülköt, babot, félbevágott répát, kockára vágott zellert, lereszelt hagymát és fokhagymát, és a kolbászokat, felöntjük 5 l vízzel, és odatesszük főni.
  5. Hozzáadjuk a sót, borsot, fűszerköményt, babérlevelet és a sűrített paradicsomot. Fedő alatt, mérsékelt lángon főzzük, míg puha lesz a bab és a csülök. Hozzáadjuk a csipetkét, és elkészítjük a rántást.
  6. Aranybarnára pirítjuk a lisztet a zsíron, majd félrehúzzuk, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Berántjuk a levest.
  7. Még 5 percig lassú lángon főzzük, és kész. A kolbászt karikákra vágjuk, a csülköt nagyobb darabokra felvágjuk. Tálalhatjuk.

Csipetke

  1. Lisztet, tojást, sót összegyúrjuk, és lecsipkedjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 919
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd
konyha: szlovák
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bableves gazdagon, csülkös bableves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1064
fehérbab 50 dkg
füstölt sertéscsülök 1.8 kg
kolbász 45 dkg
sárgarépa 2 közepes db
zeller 1 közepes db
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 3 ek
2 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
babérlevél 3 db
sertészsír 2.5 ek
fűszerpaprika 1.5 ek
finomliszt 3 evőkanál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
víz 5 l
finomliszt 10 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint