r
Nosalty Logó

Jókai bableves Smaragd konyhájából

Smaragd konyha
Jókai bableves Smaragd konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Bableves

Csipetke

1064
Kalória
72.7g
Fehérje
62.4g
Szénhidrát
58.8g
Zsír
843.4g
Víz
175.5g
Koleszterin
11.8g
Élelmi rost
6.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Bableves

Csipetke

Összesen 1064 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Bableves

Csipetke

Összesen 8512 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Bableves

Csipetke

Összesen 99 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5085.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    3850 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    843.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    625 micro
  • β-karotin
    1725 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    1726 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 1064 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    581.7 g

Zsír

  • Összesen
    470.6 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    40683.2 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    570 mg
  • Kálcium
    1783 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    1453 mg
  • Foszfor
    5902 mg
  • Nátrium
    30798 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    499.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    95 mg

Víz

  • Összesen
    6747 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1649 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2102 micro
  • Kolin:
    1902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    5001 micro
  • β-karotin
    13802 micro
  • β-crypt
    376 micro
  • Likopin
    13808 micro
  • Lut-zea
    1780 micro
Összesen 8512 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

Bableves

  1. A füstölt csülköt és a babot előző nap este beáztatjuk hideg vízbe.
  2. Másnap reggel a babot tiszta vízben odatesszük forrásig főzni, majd leszűrjük és leöblítjük.
  3. A répát, zellert, hagymát, fokhagymát meghámozzuk, megmossuk. A kolbászokat félbevágjuk.
  4. Egy nagyobb fazékba tesszük a csülköt, babot, félbevágott répát, kockára vágott zellert, lereszelt hagymát és fokhagymát, és a kolbászokat, felöntjük 5 l vízzel, és odatesszük főni.
  5. Hozzáadjuk a sót, borsot, fűszerköményt, babérlevelet és a sűrített paradicsomot. Fedő alatt, mérsékelt lángon főzzük, míg puha lesz a bab és a csülök. Hozzáadjuk a csipetkét, és elkészítjük a rántást.
  6. Aranybarnára pirítjuk a lisztet a zsíron, majd félrehúzzuk, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Berántjuk a levest.
  7. Még 5 percig lassú lángon főzzük, és kész. A kolbászt karikákra vágjuk, a csülköt nagyobb darabokra felvágjuk. Tálalhatjuk.

Csipetke

  1. Lisztet, tojást, sót összegyúrjuk, és lecsipkedjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 100 p

Fehér krumplis kenyeret is sütöttem hozzá. Laktató egytálétel.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek