r
Nosalty Logó

Jókai bableves (Bableves 12.)

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Jókai bableves (Bableves 12.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 887 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 3549 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 185 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2004.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    961 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3519 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 887 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    219 g

Zsír

  • Összesen
    155.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8018.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1027 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    755 mg
  • Foszfor
    2154 mg
  • Nátrium
    3842 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    1001.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1478 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    831 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1354 micro
  • Kolin:
    648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14074 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3141 micro
Összesen 3549 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    256 micro
  • β-karotin
    728 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 185 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A száraz babot előző este hideg vízbe beáztatjuk.
  2. A csülköt jól megmossuk, és a babbal együtt feltesszük főni.
  3. Ha félig megfőtt a csülök, kiemeljük, és felkockázzuk.
  4. A babot leszűrjük.
  5. A hagymát finomra vágjuk, kevés zsíron megdinszteljük.
  6. Meghintjük pirospaprikával.
  7. Rátesszük a csülök húst, a babot és felöntjük vízzel.
  8. A zöldségeket megtisztítjuk, kockára vágjuk, és a levesbe tesszük.
  9. Beletesszük a az áttört fokhagymát, borsot, és ha szükséges sózzuk. jól kiforraljuk.
  10. Ha a hús és a bab megpuhult, világos rántást készítünk, és azzal sűrítjük a levest.
  11. 1 tojásból liszttel csipetkét gyúrunk, apró kis gyöngyöket formálunk, és a levesbe főzzük.
  12. Belefőzzük a megmosott debreceniket.
  13. Ha kolbász megfőtt, kiemeljük, és karikára vágjuk.
  14. Megpirítjuk, és tálalás előtt visszatesszük a levesbe.
  15. Tálaláskor ízlés szerint 1 kanál tejfölt teszünk a leves tetejére.
  • Receptkönyvben: 425
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 122010
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 02.

Ajánló

Töpörtyűs pogácsával fenséges laktató egytálétel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjem kedvenc eledele. Soha nem sikerül kis mennyiséget készíteni. Töpörtyűs pogácsával fenséges laktató egytálétel. Valamikor Jókai Mór kedvenc eledele volt, melyet felesége, Laborfalvi Róza, készített először a számára.  

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

Ismered ezt a csókát? Spéci olasz articsókabefőtt készült nálunk!

Az articsóka egy Észak-Afrikában őshonos, igazán különleges, ízletes és sokoldalú növény, bár nálunk sajnos nem túlzottan ismert. Európa nagy része szereti, de leginkább Olaszországban termesztik, virágzatát pedig változatosan használják a konyhában, sőt, akár a virágkötészetben is. Mi most megmutatjuk, hogy kell vele szakszerűen bánni, illetve hogyan érdemes fogyasztani!

Gerzsenyi Flóra

További cikkek

Ez a rákkeltő szer vonja be a legtöbb gyümölcsöt és...

Súlyos tényeket tár fel a kártevőirtó szerek használatát monitorozó civil hálózat legújabb jelentése, amelyből kiderült, hogy a mindennapi élelmiszerként fogyasztott friss zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazhatnak rákkeltő szereket.

7 húsvéti étel csirkemellből, ha uncsi a sonka

Nem akármivel támadunk, ha fogytán vagy ünnepi receptötletekből: húsvétra (is) való ételeket hoztunk csirkemellből, melyek jól jöhetnek, amennyiben nem vagy túl nagy sonkarajongó. Mutatjuk, mikben gondolkozhatsz a tavasz legszebb ünnepén!