r
Nosalty Logó

Almás barackos pite diósan

SüniSüti
Almás barackos pite diósan
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

töltelék

568
Kalória
8.1g
Fehérje
71.8g
Szénhidrát
28.9g
Zsír
85.9g
Víz
57.2g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
32.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 568 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 6816 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    85.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 568 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    346.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6119.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1512 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    2645 mg
  • Nátrium
    1278 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    861.4 g
  • Cukor
    394 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    1030.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2818 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    303 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2599 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2419 micro
  • β-crypt
    316 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1221 micro
Összesen 6816 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 268 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A tészta alapanyagait (kivéve a diót) egy tálban kézzel alaposan összegyúrjuk, ha már nem ragad a kezünkre, akkor jó. A masszát két részre vesszük 1/3- 2/3 arányban. 1/3 megy a mélyhűtőbe, 2/3 meg a hűtőbe 1-2 órára pihenni.
  2. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, ebbe nyomkodjuk bele a hűtőből kivett tésztánkat, csak így egyszerűen kézzel, nagyjából egyenletesen. Erre öntjük a gyümölcsös tölteléket, amit eloszlatunk rajta.
  3. A mélyhűtőből kivett tésztánkat golyócskákra csipkedjük, és beleforgatjuk a darált dióba, így halmozzuk a gyümölcsös réteg tetejére.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és ebben sütjük kb. 40-50 percig, míg a teteje szép aranybarna nem lesz, és tűpróbával ellenőrizzük, hogy az alja is teljesen megsült-e.
  5. A sütőből kivéve szobahőmérsékletűre hűtjük, így fogyasztjuk kockákra vágva.

töltelék

  1. A töltelékhez az almákat megpucoljuk, és felszeleteljük, majd hozzáadjuk a citromlét, fűszereket meg a margarint, így megdinszteljük, míg kicsit meg nem puhul. Levesszük a tűzről, és teljesen kihűtjük.
  2. A pudingport a tejben csomómentesre keverjük.
  3. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, ez eltart egy darabig, 5-10 perc.
  4. A barackokat kimagozzuk, és vékonyan felszeleteljük, így nyersen keverjük a tűzön kicsit megpuhított almaszeletekhez.
  5. A gyümölcsös keverékhez hozzáöntjük a pudingporos tejet, és végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20*40

Most egy klasszikus, gyors és nagyon gyümölcsös sütit kívántam meg, amibe csempésztem egy kevéske diót is. Szinte bármilyen gyümölccsel elkészíthető! Egy pohár tejjel tökéletes nasi, de vendégváró finomságnak is remek :D

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek