Tejszínízű pudingpor

Tejszínízű pudingpor

Leírás

A pudingpor egy porkeverék, amelynek alapvető összetevői: kukoricakeményítő, só, aroma- és színezőanyagok. Számos különböző ízesítésű pudingpor található a boltok polcain, ezek egyike a tejszínízű pudingpor. Egyes pudingfajták már eleve tartalmaznak hozzáadott cukrot és tej hozzáadásával, főzés nélkül elkészíthetőek, míg más pudingokat tejjel és ízlés szerint hozzáadott cukorral kell felfőzni. A pudingok hidegen, önálló édességként is fogyaszthatóak, bár a tejszínízű pudingot érdemes egy másik, markánsabb ízű pudinggal együtt elkészíteni, illetve számos sütemény, édesség alapanyagaként is szolgál. A cukrot nem tartalmazó pudingokat cukorbetegek is fogyaszthatják, a főzés során használt cukor diabetikus édesítőszerrel is helyettesíthető.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Tejszínízű pudingpor

fehérjetartalom

0.26 g

zsírtartalom

0.05 g

szénhidráttartalom

91.27 g

víztartalom

8.32 g

gramm tejszínízű pudingpor?

Top ásványi anyagok

Foszfor

13 mg

Nátrium

9 mg

Magnézium

3 mg

Kalcium

2 mg

Top vitaminok

Kolin

0.4 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.26 g

Zsír

telített zsírsav

0.009 g

egyszeresen telített zsírsav

0.016 g

többszörösen telített zsírsav

0.025 g

ásványi anyagok

Kalcium

2 mg

Vas

0.47 mg

Magnézium

3 mg

Foszfor

13 mg

Nátrium

9 mg

Cink

0.06 mg

Réz

0.05 mg

Mangán

0.053 mg

Szelén

2.8 µg

szénhidrát

rost

0.9 g

víz

8.32 g

vitaminok

Kolin

0.4 mg

Címlapról ajánljuk

5 nap és 11 gasztrohely Cipruson, ha az egész szigetet...

A Földközi-tenger megannyi különböző élménnyel várja az utazókat Gibraltártól-Bejrútig – azonban, ha a nyaralás tervezése közben épp Ciprus szigetére bökünk az ujjunkkal, készüljünk fel egy olyan kalandra, ami egészen biztosan emlékezetes nyomot hagy majd a fotóalbumban…és persze az ízlelőbimbókon is.

Lakos Benedek

Gilda: egy falat sós, fűszeres, bársonyos csoda fogpiszkálón

A Gilda pintxo egy híres és ízletes tapas vagy pintxo, amely a spanyol baszk konyha egyik jellegzetessége. Ezt a falatot általában egy fogpiszkálóra húzzák, és három alapvető összetevőből áll: zöld olívabogyóból, sós szardellafiléből és csípős zöld paprikából (utóbbi általában ecetes jalapeno vagy guindilla). Ezek az összetevők ötvözik a sós, savanykás és csípős ízeket, ami rendkívül ízletes kombinációt eredményez.

Hering András

További cikkek