Nektarin

Nektarin

Leírás

A nektarin, vagy kopaszbarack, az őszibarack különleges változata. Íze csaknem teljesen megegyezik az őszibarack édes zamatával, húsa viszont keményebb és kevésbé lédús. Leggyakrabban frissen fogyasztjuk, de lekvár, befőtt és sütemény is készíthető belőle. Köretként tálalva pedig igazi különlegesség. A és C vitaminokban gazdag, jó vízhajtó, méregtelenítő gyümölcs, így nyári fogyókúra esetén fogyasztása különösen javasolt. Vérnyomáscsökkentő és gyulladás csökkentő hatása szintén bizonyított. Közepes pektintartalma miatt sűrűbb dzsem, lekvár csak hosszabb főzési idővel, más magas pektintartalmú gyümölcs vagy zselésítő anyag hozzáadásával főzhető.

Mikor vegyem

Kora nyártól késő őszig megtalálható a zöldséges standokon.

hogyan tároljam

Magas víztartalma miatt rövidebb ideig, 1-2 hétig tartható csak el. A már érett gyümölcsöket tartsuk hűtőszekrényben.

124 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek