Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A nektarin, vagy kopaszbarack, az őszibarack különleges változata.
Íze csaknem teljesen megegyezik az őszibarack édes zamatával, húsa viszont keményebb és kevésbé lédús.
Leggyakrabban frissen fogyasztjuk, de lekvár, befőtt és sütemény is készíthető belőle. Köretként tálalva pedig igazi különlegesség.
A és C vitaminokban gazdag, jó vízhajtó, méregtelenítő gyümölcs, így nyári fogyókúra esetén fogyasztása különösen javasolt. Vérnyomáscsökkentő és gyulladás csökkentő hatása szintén bizonyított.
Közepes pektintartalma miatt sűrűbb dzsem, lekvár csak hosszabb főzési idővel, más magas pektintartalmú gyümölcs vagy zselésítő anyag hozzáadásával főzhető.

mikor vegyem

Kora nyártól késő őszig megtalálható a zöldséges standokon.

hogyan tároljam

Magas víztartalma miatt rövidebb ideig, 1-2 hétig tartható csak el.
A már érett gyümölcsöket tartsuk hűtőszekrényben.

Nektarin alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!