r
Nosalty Logó

Mustikka piirakka - finn áfonyás pite

Auringonkukka
Mustikka piirakka - finn áfonyás pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Az omlós tésztához

Az öntethez

452
Kalória
6.2g
Fehérje
54.3g
Szénhidrát
23.6g
Zsír
39.3g
Víz
48.8g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
24.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az omlós tésztához

Az öntethez

Összesen 452 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az omlós tésztához

Az öntethez

Összesen 3613 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az omlós tésztához

Az öntethez

Összesen 314 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 452 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    188.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2579.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    1049 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    434.4 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    314.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1895 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1785 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1306 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    701 micro
Összesen 3613 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 314 kcal

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. Kimérjük a tésztához valókat, majd először a lisztben összemorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a porcukrot és tovább morzsoljuk. Ezután beletesszük a tojást, a sütőport, a citromhéjat és a vaníliás cukrot, majd elkezdjük gyúrni a tésztát.
  2. Addig gyúrjuk a tésztát, amíg össze nem áll és el nem válik a kezünktől. (Igyekezzünk gyorsan gyúrni, nehogy túl zsíros, vagy olvadt legyen a tészta!) Nyújtsuk ki a tésztát kör alakúra, kb. 4 mm vékonyra.
  3. Egy kör alakú tepsit vajjal kikenünk, majd a kinyújtott tésztánkat ujjal beleegyengetjük. A tészta tetejét jó sűrűn megszórjuk az áfonyával.
  4. Az öntethez összekeverjük a tejet, a tojást és a cukrokat, majd a tésztára locsoljuk (ha nem érezzük elég édesnek az öntetet, utánacukrozhatunk még).
  5. Előmelegített sütőben készre sütjük (akkor jó, ha a tészta széle bebarnul, és az öntet zselés masszává alakul).
  6. Ha kész, hideg vaníliaöntettel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Finnországi életem egyik gyöngyszeme!

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...