r
Nosalty Logó

Tart piros gyümölcsökkel

NS
Tart piros gyümölcsökkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A Pierre Hermé-féle omlós tésztához

A házi főzött vanília krémhez

A gyümölcsökhöz

812
Kalória
14.5g
Fehérje
84.2g
Szénhidrát
47.3g
Zsír
90.5g
Víz
229.4g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
29.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A Pierre Hermé-féle omlós tésztához

A házi főzött vanília krémhez

A gyümölcsökhöz

Összesen 812 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A Pierre Hermé-féle omlós tésztához

A házi főzött vanília krémhez

A gyümölcsökhöz

Összesen 6487 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A Pierre Hermé-féle omlós tésztához

A házi főzött vanília krémhez

A gyümölcsökhöz

Összesen 300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    90.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 812 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    115.8 g

Zsír

  • Összesen
    378.4 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4044.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    1046 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    1799 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    673.4 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    724.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2864 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    1007 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2804 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    684 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1548 micro
Összesen 6487 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 300 kcal

Elkészítés

A Pierre Hermé-féle omlós tésztához

  1. A Pierre Herme-féle omlós tészta:
  2. A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Nem szabad sokáig gyúrni, épp, csak hogy összeálljon! Nagyon lágy tésztát kapunk (főleg ebben a melegben!), ezért viszonylag sokáig kell hűtőben pihentetni (min. 2-3 órát, de az sem baj, ha egy egész éjszakát pihen).
  3. A tésztát 2 részre osztjuk; az egyik fele máris mehet a fagyasztóba, a másik felét a hűtőben történő pihentetés után vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele a 2 alumíniumtálcát. (A leeső tészta maradékot is lefagyaszthatjuk.)
  4. A tésztát megszúrkáljukvillával, letakarjuk alufóliával, erre nehezéket (én lencsét) teszünk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütöttem, ekkor a lencsét kidobtam az alufóliával, és készre sütöttem a tésztát.
  5. Amíg hűl, elkészítjük a vanília krémet:
  6. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vanília kikapart magjával, majd apródonként, váltakozva hozzákeverjük a folyadékot (tej+tejszín) és a száraz (cukor+liszt) hozzávalókat.
  7. Lassú tűzön gyakori kevergetés (a főzés vége felé állandó kevergetés) mellet felforraljuk, majd besűrítjük. (Az időt nem mértem, de nagyon gyorsan elkészült, forrás után gyakorlatilag azonnal sűrűsödik.)
  8. Follpackot nyomunk a krém felületére, hogy ne hártyásodjon, és hagyjuk hűlni.
  9. Összeállítás:
  10. A kihűlt tésztátra öntjük a kihűlt vanília krémet, tetejére halmozzuk a gyümölcsöket. Vanília fagyival (vagy csak magában) fogyasszuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A nyár nálunk a piték, pie-ok, tartok időszaka, és szerencsére ilyenkor bőségesen lehet válogatni a zamatosabbnál-zamatosabb finom gyümölcsök közül is. Az eperszezon végén szinte kötelező ez a szépséges és finom tart, aminek a tésztájához Pierre Herme receptjét használtuk. Süthetjük kerek piteformában is! Ellenállhatatlan! (Nálunk most 2, hosszúkás alumíniumtálcában sült tart készült.)

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek