Cukormáz

A cukormáz házilag előállított folyékony cukorszirup. Hígabb, mint a cukorfondant vagy a cukormassza, és az előbbiekkel ellentétben főzéssel, a cukor olvasztásával készül, általában tojásfehérje felhasználásával. Por állagú változata kapható a boltokban is. Muffinok, mignonok, torták díszítésére kiválóan alkalmas, kihűlve keményre dermed.
Bármikor.
Száraz, hűvös helyen.
fehérjetartalom
6 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
79 g
víztartalom
0 g
Nátrium
130 mg
fehérje
6 g
Zsír
ásványi anyagok
Nátrium
130 mg
szénhidrát
cukor
79 g
vitaminok
Mitől lesz igazán puha és omlós egy keksz? Erre a kérdésre lehetne válasz a vaj vagy a méz is, de a lenti receptek mindegyikét valami egészen más teszi tökéletessé. Mégpedig a szerény alma.
NosaltyValljuk be, nem mindenki szeret a hét minden áldott napján a konyhában sürögni. Ezek a mennyei és kiadós chilis babok pár napra kisegítenek, ha ebédről vagy vacsoráról van szó.
NosaltyA menüt egy póréhagymás zellerkrémlevessel indítjuk, amit egy isteni, öt hozzávalós parmezános csirkemell követ, a sort pedig a maga könnyedségével pudingos szelet zárja. Készítsétek el ti is!
NosaltyA legkedveltebb magyar klasszikusok is felkerültek a 100-as toplistára. Mi imádjuk egytől egyig mindet!
Egy agrárközgazdász szerint egyik kedvenc alapélelmiszerünk kilós ára nemsokára akár 1000 forinttal is visszaeshet.
Újabb jó hír érkezett! A beszállítók már jó pár hete tartósan alacsony árakat kínálnak a kereskedőknek, így a boltok polcain egyre több olcsóbb termék jelenik meg.