Cukormáz

Cukormáz

Leírás

A cukormáz házilag előállított folyékony cukorszirup. Hígabb, mint a cukorfondant vagy a cukormassza, és az előbbiekkel ellentétben főzéssel, a cukor olvasztásával készül, általában tojásfehérje felhasználásával. Por állagú változata kapható a boltokban is. Muffinok, mignonok, torták díszítésére kiválóan alkalmas, kihűlve keményre dermed.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Cukormáz

fehérjetartalom

6 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

79 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

cukormáz?

Top ásványi anyagok

Nátrium

130 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

6 g

Zsír

ásványi anyagok

Nátrium

130 mg

szénhidrát

cukor

79 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Ismered ezt a csókát? Spéci olasz articsókabefőtt készült nálunk!

Az articsóka egy Észak-Afrikában őshonos, igazán különleges, ízletes és sokoldalú növény, bár nálunk sajnos nem túlzottan ismert. Európa nagy része szereti, de leginkább Olaszországban termesztik, virágzatát pedig változatosan használják a konyhában, sőt, akár a virágkötészetben is. Mi most megmutatjuk, hogy kell vele szakszerűen bánni, illetve hogyan érdemes fogyasztani!

Gerzsenyi Flóra

További cikkek

Ez a rákkeltő szer vonja be a legtöbb gyümölcsöt és...

Súlyos tényeket tár fel a kártevőirtó szerek használatát monitorozó civil hálózat legújabb jelentése, amelyből kiderült, hogy a mindennapi élelmiszerként fogyasztott friss zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazhatnak rákkeltő szereket.

7 húsvéti étel csirkemellből, ha uncsi a sonka

Nem akármivel támadunk, ha fogytán vagy ünnepi receptötletekből: húsvétra (is) való ételeket hoztunk csirkemellből, melyek jól jöhetnek, amennyiben nem vagy túl nagy sonkarajongó. Mutatjuk, mikben gondolkozhatsz a tavasz legszebb ünnepén!