Színes cukorka

Színes cukorka

Leírás

A színes cukorkák kitűnő díszítőelemei tortáknak, fánkoknak, muffinoknak, fagylaltkelyheknek, pudingoknak vagy egyéb édességeknek. Alapvető összetevői a cukor, keményítő, illetve színezékek. A boltokban számos formában találkozhatunk vele, például színes dekor cukorként, színes gyöngycukorként vagy színes cukordara néven. Általában készen vesszük, de elkészíthetjük házilag is. Felhasználása során ügyeljünk arra, hogy amennyiben a még forró süteményt díszítjük vele, akkor a cukordarabkák elolvadhatnak. Ugyanakkor arról se felejtkezzünk meg, hogy ezeknek a színes apróságoknak rendkívül magas a cukortartalma, hiába csak egy pár szemről van szó, akkor is növeli a napi cukorbevitelt.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Színes cukorka

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

94 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

színes cukorka?

Top ásványi anyagok

Nátrium

10 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

Nátrium

10 mg

szénhidrát

cukor

70 g

vitaminok

343 találat

Címlapról ajánljuk

Csak egy dolog kell, hogy soha többé ne duguljon el...

A mosogató lefolyóján napi szinten rengeteg apró kosz, ételmaradék és egyéb szennyeződés utazik, és bizony nem mindig akarnak véglegesen távozni. A dugulás elhárításához szerencsére csak egy egyszerű dolog kell. Otthon Tippünkben felfedjük, mi is ez pontosan!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.