Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A nutella egy kenyérre kenhető, a nugáthoz hasonló ízű és állagú édes krém. Összetevői: cukor, növényi olaj, pörkölt mogyoró, kakaó, tejpor, szójalecitin és vanília.
Olaszországban, Piemontban, 1940-ben, Pietro Ferrero cukrász találta ki a kenhető finomságot, melyet eleinte egy nugát után, "gianduja"-nak nevezett el, ami mogyoróból, cukorból és tortabevonóból állt.
1951-ben Ferrero módosított a recepten és az újabb terméket szuperkrém nugát-nak, "supercrema gianduja"-nak hívta, míg nem egy rendelkezést betartva, a szuper jelzőt elhagyva, 1964-ben megalkotta a "nutella" műszót, mely az angol "nut", "hazelnut" (mogyoró) szóból és az olasz "ella" képzőből áll.
1964. április 20-án dobta piacra a Ferrero cég Nutella név alatt a termékét, és 1965-ben kezdte el Olaszországon kívül is forgalmazni.
Az üveg formai megjelenését és a Nutella csomagolását az 1919-ben született olasz Lelo Cremonesi tervezte: az alap üvegből készül, lezárásához, az üveg tetejére egy vékony papírréteg kerül, és végül a fedél, melyben a kartonréteg alatt ritkán meglepetés is található.
A nutella mogyorótartalma, mely minőségi mutató is egyben, a krém 13 %-át teszi ki.
Napjainkban a nutella csaknem a világ minden országában megtalálható Kanadától Thaiföldig, Ecuadortól Ausztráliáig, valamint egész Európában.
Sütemények alapanyagaként, palacsintába töltve, kenyérre, kalácsra kenve, vagy csak úgy magában a krémet kanalazva, sok gyermeknek és felnőttnek kedvencévé vált.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Nem kell hűtőben, elég hűvös helyen tartani, így könnyen kenhető marad.

Nutella alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:
   szakács:
   szakácsok:
    alapanyag kategóriák

    Hozzászólások

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!