Mézkaramell

A mézkaramell valójában nem más, mint karamellizált méz. Elkészítése roppant egyszerű, olajon, vagy vajon, állandó kevergetés mellett addig melegítjük, míg színe barnára változik. A lángról levéve gyorsan megszilárdul. Egy-két evőkanál mézkaramellát használhatunk sült húsok és zöldségek készítése során is, nem csak rendkívül zamatossá teszi, de hozzáadásával szép fényt adhatunk a húsnak, zöldségnek. Miután alapvetően édes, ezért desszertek elkészítéséhez is kitűnő alapanyag, kerülhet torták, sütemények tetejére díszítésnek, illetve még folyékony állapotban gyümölcsöket, olajos magvakat is tehetünk bele.
Bármikor.
Hűvös helyen.
fehérjetartalom
0.3 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
82.4 g
víztartalom
17.1 g
Kalcium
6 mg
Foszfor
4 mg
Nátrium
4 mg
Magnézium
2 mg
B6 vitamin
0.024 g
Kolin
2.2 mg
C vitamin
0.5 mg
Niacin - B3 vitamin
0.121 mg
fehérje
0.3 g
Zsír
ásványi anyagok
Kalcium
6 mg
Vas
0.42 mg
Magnézium
2 mg
Foszfor
4 mg
Nátrium
4 mg
Cink
0.22 mg
Réz
0.036 mg
Mangán
0.08 mg
Szelén
0.8 µg
szénhidrát
rost
0.2 g
cukor
82.12 g
víz
17.1 g
vitaminok
Riboflavin - B2 vitamin
0.038 mg
Niacin - B3 vitamin
0.121 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.068 mg
Folát
2 µg
Kolin
2.2 mg
C vitamin
0.5 mg
B6 vitamin
0.024 g
Lássuk, hogyan élnek és étkeznek a francia nők, akik valahogy sosem híznak meg. Vajon mi a magyarázat?
NosaltyKülönleges, tavaszias fogásokat készítünk húsvét előtt, természetesen húsmentesen, hiszen nagypéntek van.
NosaltyA cég több hazai beszállítót is megkeresett azzal a kéréssel, hogy mérsékeljék az általuk szállított termékek átadási árait.
NosaltyÁtlagos hétköznapi reggeleken csak pár tojást kell megfőznünk, azonban amikor eljön a húsvét, gyakran ipari mennyiségek kerülnek az asztalra. Nézzük, mi változik ilyen estben a tojásfőzésnél.
A pogácsa most desszertet helyettesít, és nyugodtan készítsünk a töpörtyűsből két tepsit, húsvétra is jó lesz! Elé céklalevest és színes rizottót kínálunk.
A húsvéti sonka főzése: vásárlási tippek, főzési tapasztalatok, klasszikus köretek. Nem csak kezdőknek! Idén főzzük együtt a húsvéti sonkát!
Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...
Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!
A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...