Mézkaramell

Leírás

A mézkaramell valójában nem más, mint karamellizált méz. Elkészítése roppant egyszerű, olajon, vagy vajon, állandó kevergetés mellett addig melegítjük, míg színe barnára változik. A lángról levéve gyorsan megszilárdul. Egy-két evőkanál mézkaramellát használhatunk sült húsok és zöldségek készítése során is, nem csak rendkívül zamatossá teszi, de hozzáadásával szép fényt adhatunk a húsnak, zöldségnek. Miután alapvetően édes, ezért desszertek elkészítéséhez is kitűnő alapanyag, kerülhet torták, sütemények tetejére díszítésnek, illetve még folyékony állapotban gyümölcsöket, olajos magvakat is tehetünk bele.

Mézkaramell
304
Kalória
0.3g
Fehérje
82.4g
Szénhidrát
-
Zsír
17.1g
Víz
-
Koleszterin
200mg
Élelmi rost
82.1g
Cukor

100 g Mézkaramell

fehérjetartalom

0.3 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

82.4 g

víztartalom

17.1 g

gramm mézkaramell?

Top ásványi anyagok

Kalcium

6 mg

Foszfor

4 mg

Nátrium

4 mg

Magnézium

2 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.024 g

Kolin

2.2 mg

C vitamin

0.5 mg

Niacin - B3 vitamin

0.121 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.3 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

6 mg

Vas

0.42 mg

Magnézium

2 mg

Foszfor

4 mg

Nátrium

4 mg

Cink

0.22 mg

Réz

0.036 mg

Mangán

0.08 mg

Szelén

0.8 µg

szénhidrát

rost

0.2 g

cukor

82.12 g

víz

17.1 g

vitaminok

Riboflavin - B2 vitamin

0.038 mg

Niacin - B3 vitamin

0.121 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.068 mg

Folát

2 µg

Kolin

2.2 mg

C vitamin

0.5 mg

B6 vitamin

0.024 g

8 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...