Mézkaramell

Mézkaramell

Leírás

A mézkaramell valójában nem más, mint karamellizált méz. Elkészítése roppant egyszerű, olajon, vagy vajon, állandó kevergetés mellett addig melegítjük, míg színe barnára változik. A lángról levéve gyorsan megszilárdul. Egy-két evőkanál mézkaramellát használhatunk sült húsok és zöldségek készítése során is, nem csak rendkívül zamatossá teszi, de hozzáadásával szép fényt adhatunk a húsnak, zöldségnek. Miután alapvetően édes, ezért desszertek elkészítéséhez is kitűnő alapanyag, kerülhet torták, sütemények tetejére díszítésnek, illetve még folyékony állapotban gyümölcsöket, olajos magvakat is tehetünk bele.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

8 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Színes-illatos citrussaláta, amitől biztosan boldogabb lesz a tél

A tél nem éppen a salátázás időszaka, legalábbis papíron, a színekre, harsanós zöldekre és gyümölcsökre, a vitaminra (na meg a karcsúbb alakra) viszont ilyenkor is vágyunk, sőt. Főzzünk abból ami van, azaz jelen esetben főznünk sem kell: használjuk ki a szezon gyümölcseit, és dobjunk össze egy nagyon pikáns, nagyon színes citrussalátát édesköménylevelekkel!

Hering András

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.