Nápolyi

Nápolyi

Leírás

A nápolyi vagy nápolyi ostya egy édességféle, amely egymásra rétegezett ostyából és a köztük lévő krémből áll. Először 1898-ban készítettek nápolyi ostyát. Eredetileg kizárólag mogyorókrémmel készült, de ma már számos különböző ízesítésű krémet használnak az ostyák megtöltésére, illetve olyan nápolyit is találunk, amelyet kívülről is bevonnak, például csokoládéval. Nápolyit vásárolhatunk készen, de elkészíthetjük magunk is otthon. A házilag készült nápolyihoz számos különböző ízesítésű krémet készíthetünk, amellyel megtölthetjük a megvásárolt ostyalapokat. A nápolyit magában, édességként is fogyaszthatjuk, de sütemények alapanyagaként is felhasználhatjuk, például muffinok, vagy csokis szalámi ízesítéséhez.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz helyen.

100g Nápolyi

fehérjetartalom

6.6 g

zsírtartalom

2013.259 g

szénhidráttartalom

72.7 g

víztartalom

4.5 g

gramm nápolyi?

Top ásványi anyagok

Nátrium

580 mg

Foszfor

132 mg

Magnézium

53 mg

Kalcium

31 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.051 g

Kolin

14.3 mg

Niacin - B3 vitamin

2.858 mg

E vitamin

0.72 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

6.6 g

Zsír

telített zsírsav

4.241 g

egyszeresen telített zsírsav

4.865 g

többszörösen telített zsírsav

4.153 g

koleszterin

2 g

ásványi anyagok

Kalcium

31 mg

Vas

4.01 mg

Magnézium

53 mg

Foszfor

132 mg

Nátrium

580 mg

Cink

1.09 mg

Réz

0.463 mg

Mangán

0.696 mg

Szelén

5.7 µg

szénhidrát

rost

3.4 g

cukor

37.43 g

víz

4.5 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.203 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.266 mg

Niacin - B3 vitamin

2.858 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.381 mg

Folát

47 µg

Folsav

39 µg

Kolin

14.3 mg

Retinol

3 µg

Lutein+zeaxantin

13 µg

E vitamin

0.72 mg

K vitamin

2.4 µg

B12 vitamin

0.09 µg

A vitamin

3 µg

B6 vitamin

0.051 g

13 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Háromból két felnőttet érint: sokan nem is tudnak erről a...

Az egyik legfontosabb ásványi anyag, mégsem kap kellő figyelmet, pedig a csontok, fogak és izmok egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen. Mivel a kalciumot testünk képtelen saját maga előállítani, így külső forrásból kell pótolnunk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke nem csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy az ásványi anyag hiánya komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, de arra is, hogy milyen természetes módokon biztosíthatjuk szervezetünk kalciumbevitelét.