Mandulavaj

Leírás

A pucolt mandulából aprítással előállított krém. Otthon is elkészíthető, de nagyobb bevásárlóközpontokban beszerezhető. Némi mandulaolaj hozzáadásával darabosabb eredményt érhetünk el. Íze semleges, nagyon enyhén édeskés. A vegán konyha szívesen használja vaj helyettesítésére süteményekbe, desszertekbe, de önmagában, reggelire is finom.

Mandulavaj
614
Kalória
21g
Fehérje
18.8g
Szénhidrát
55.5g
Zsír
1.6g
Víz
-
Koleszterin
10.3g
Élelmi rost
4.4g
Cukor

100 g Mandulavaj

fehérjetartalom

20.96 g

zsírtartalom

50.21 g

szénhidráttartalom

18.82 g

víztartalom

1.64 g

gramm mandulavaj?

Top ásványi anyagok

Foszfor

508 mg

Kalcium

347 mg

Magnézium

279 mg

Nátrium

7 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.103 g

Kolin

52.1 mg

E vitamin

24.21 mg

Niacin - B3 vitamin

3.155 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

20.96 g

Zsír

telített zsírsav

4.152 g

egyszeresen telített zsírsav

32.445 g

többszörösen telített zsírsav

13.613 g

ásványi anyagok

Kalcium

347 mg

Vas

3.49 mg

Magnézium

279 mg

Foszfor

508 mg

Nátrium

7 mg

Cink

3.29 mg

Réz

0.934 mg

Mangán

2.131 mg

Szelén

2.4 µg

szénhidrát

rost

10.3 g

cukor

4.43 g

víz

1.64 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.041 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.939 mg

Niacin - B3 vitamin

3.155 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.318 mg

Folát

53 µg

Kolin

52.1 mg

Béta-karotin

1 µg

Lutein+zeaxantin

1 µg

E vitamin

24.21 mg

B6 vitamin

0.103 g

20 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Így főzheted tökéletes állagúra a spagettit: gluténmentesre is alkalmazható

Egy új kutatás részletesen elemezte, hogyan lehet a leghatékonyabban elkészíteni a hagyományos és a gluténmentes tésztákat, számolt be Andrea Scotti a The Independent-ben. A szakértők először röntgensugarakkal vizsgálták meg a spagetti belső szerkezetét, majd neutronsugarak segítségével követték nyomon, hogyan változik a tészta mikrostruktúrája különböző főzési feltételek mellett. Napi tippünk elárulja, hogyan csinálhatod a legjobban a tésztafőzést!

Nosalty

Legnépszerűbb cikkek

Ezt keverd a savanyú káposztához, hogy sokkal finomabb legyen

A savanyú káposzta nem csak a töltött káposzta lelke lehet: házilag is elkészíthetjük, de boltban is megvehetjük, (lehetőleg hazai termelői változatot válasszunk), és magában, valamint savanyúságként, húsok mellé is fogyaszthatjuk – hőkezelés nélkül legalább a C-vitamin-tartalma is megmarad! Mutatjuk, mivel dobhatod fel, hogy még finomabb legyen.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Palacsinta alaprecept

Kicsi és nagyok kedvence a palacsinta. Akár sós, akár édes töltelékkel készíted, a legfontosabb, hogy az alap rendben legyen: ez a mi tökéletes palacsinta alapreceptünk, amiben biztosan ...