Mandulavaj

Mandulavaj

Leírás

A pucolt mandulából aprítással előállított krém. Otthon is elkészíthető, de nagyobb bevásárlóközpontokban beszerezhető. Némi mandulaolaj hozzáadásával darabosabb eredményt érhetünk el. Íze semleges, nagyon enyhén édeskés. A vegán konyha szívesen használja vaj helyettesítésére süteményekbe, desszertekbe, de önmagában, reggelire is finom.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, jól lezárva.

100g Mandulavaj

fehérjetartalom

20.96 g

zsírtartalom

50.21 g

szénhidráttartalom

18.82 g

víztartalom

1.64 g

Hány kalória

gramm

mandulavaj?

Top ásványi anyagok

Foszfor

508 mg

Kalcium

347 mg

Magnézium

279 mg

Nátrium

7 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.103 g

Kolin

52.1 mg

E vitamin

24.21 mg

Niacin - B3 vitamin

3.155 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

20.96 g

Zsír

telített zsírsav

4.152 g

egyszeresen telített zsírsav

32.445 g

többszörösen telített zsírsav

13.613 g

ásványi anyagok

Kalcium

347 mg

Vas

3.49 mg

Magnézium

279 mg

Foszfor

508 mg

Nátrium

7 mg

Cink

3.29 mg

Réz

0.934 mg

Mangán

2.131 mg

Szelén

2.4 µg

szénhidrát

rost

10.3 g

cukor

4.43 g

víz

1.64 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.041 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.939 mg

Niacin - B3 vitamin

3.155 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.318 mg

Folát

53 µg

Kolin

52.1 mg

Béta-karotin

1 µg

Lutein+zeaxantin

1 µg

E vitamin

24.21 mg

B6 vitamin

0.103 g

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek