Cukorfondant

Cukorfondant

Leírás

A cukorfondant tulajdonképpen túltelített cukoroldat, amely nyújtható, gyúrható állagú. A fondant szó franciául olvasztást jelent, s legkorábbi felhasználása is Franciaországra tehető. Hazánkban csak a XIX. században kezdett elterjedni a készítése, s csupán az utóbbi években kezd természetessé válni otthoni felhasználása. Fő összetevői a cukor és a víz, de emellett lehet benne citromlé, méz, vaj, olaj, készülhet pillecukorral, keményítővel vagy zselatinnal is. Rendkívül univerzálisan felhasználható alapanyag, tehetjük krémekbe, töltelékekbe, de kiválóan alkalmas mignonok, bonbonok, torták bevonására és díszítésére. Készen boltokban kapható, de otthon is elkészíthető.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös, sötét helyen.

100g Cukorfondant

fehérjetartalom

6 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

79 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

cukorfondant?

Top ásványi anyagok

Nátrium

130 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

6 g

Zsír

ásványi anyagok

Nátrium

130 mg

szénhidrát

cukor

79 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.