Cukorfondant

A cukorfondant tulajdonképpen túltelített cukoroldat, amely nyújtható, gyúrható állagú. A fondant szó franciául olvasztást jelent, s legkorábbi felhasználása is Franciaországra tehető. Hazánkban csak a XIX. században kezdett elterjedni a készítése, s csupán az utóbbi években kezd természetessé válni otthoni felhasználása. Fő összetevői a cukor és a víz, de emellett lehet benne citromlé, méz, vaj, olaj, készülhet pillecukorral, keményítővel vagy zselatinnal is. Rendkívül univerzálisan felhasználható alapanyag, tehetjük krémekbe, töltelékekbe, de kiválóan alkalmas mignonok, bonbonok, torták bevonására és díszítésére. Készen boltokban kapható, de otthon is elkészíthető.
Bármikor.
Száraz, hűvös, sötét helyen.
fehérjetartalom
6 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
79 g
víztartalom
0 g
Nátrium
130 mg
fehérje
6 g
Zsír
ásványi anyagok
Nátrium
130 mg
szénhidrát
cukor
79 g
vitaminok
Egy finom almás sütemény karácskor is megállja a helyét, szóval mindenképpen készítsünk egy tepsivel, hogy a család apraja-nagyja örüljön.
NosaltyGongolkodjatok idén ehető ajándékban karácsonyra! Legyen szó bármilyen édes házi apróságról a gumicukortól a lekvárig, biztos, hogy örülni fognak az ajándékozottak!
NosaltyHa egy köret vajjal készül, akkor kétszer olyan finom lesz, ezt kijelenthetjük. Van itt többféle burgonya, krémes polenta, de sajtos gombóc is, hogy ezt bebizonyítsuk!
NosaltyGesztenyés sütemények karácsonyra, ez kicsik és nagyok vágya! Édesen krémes töltelék, lágy tészták, ízharmónia és egy szelet ünnepi csoda!
Letudhatjuk az ünnepi hajsza nagy részét, ha már most elkészítünk egyet-kettőt az alábbi hosszan elálló karácsonyi süteményekből. Nem fognak megromlani, bepenészedni, csak álljuk meg a folytonos rájuk járást!
Sosem találod ki, melyik filléres fűszer segíthet új életre kelteni a kedvenc orchideádat!