Törökméz

Törökméz

Leírás

Mint azt a neve is mutatja, a törökméz egy Törökországból származó mézédes édességféle, igazi ínyencfalat. Magyarországon a vásárok egyik hagyományos, közkedvelt édessége. Kétféle alapreceptje létezik, az egyik változata rendkívül egyszerű, mindössze mézet, cukrot és szódabikarbónát tartalmaz. Általában ezzel a változattal találkozhatunk az édességstandokon. Az eredeti recept azonban ennél kicsit összetettebb, ennek összetevői méz, cukor, tojásfehérje, víz, valamint dió, mogyoró, mandula vagy pisztácia, illetve ezek keveréke. Az összetevőket mindkét variáció elkészítése során össze kell forralni, majd sütőben megsütni.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Napfénytől vésett, hűvös, száraz helyen.

100g Törökméz

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

81 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

törökméz?

Top ásványi anyagok

Nátrium

1256 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

Nátrium

1256 mg

szénhidrát

cukor

81 g

vitaminok

2 találat

Címlapról ajánljuk

„Igaz a mondás, hogy mire a kezüket a kilincsre teszik,...

Májusban nyílt egy hely Szentendrén, ahol új életre kel a paradicsomos káposzta, a tejbegrízt elégedett sóhajok kísérik, és ahol az is barátságot köt a zöldborsófőzelékkel, aki valaha súlyos menzai traumákat szenvedett el. Szászfai Brigitta és Póti Bence, bár nem a vendéglátás felől érkeztek, pontosan tudták, hogy olyan helyet szeretnének nyitni, ahol barátságos a hangulat, ahol nem kell feszengeni, van kraft-IPA csapon, és valami ütős meglepetés a tányéron. Ez lett a Teyföl, amit a nyitás óta egyre lelkesebben látogatnak a vendégek. Indulásról, elvárásokról, csapatszellemről beszélgettünk, a mumussá vált “újragondolt” jelzőt pedig az étterem séfje, Kulcsár Alex segített helyretenni.

Kormos Lili

További cikkek

7 kiváló hazai étterem eldugott településeken

Falusi fine dining, vidéki gourmet – ilyen és hasonló hívószavakkal vonzzák be vendégeiket az ország messzi kistelepülésein is olyan éttermek, amelyek kiemelkedően igényes és előremutató konyhát visznek. A műfaj koronázatlan királyai persze egyértelműen a Dudás-testvérek: ők anno az Anyukám Mondtával feltették Encset a gasztrotérképre, az első között megmutatva, hogy egy eldugott kis községben vagy kisvárosban is lehet éttermi sikersztorit csinálni.