Törökméz

Mint azt a neve is mutatja, a törökméz egy Törökországból származó mézédes édességféle, igazi ínyencfalat. Magyarországon a vásárok egyik hagyományos, közkedvelt édessége. Kétféle alapreceptje létezik, az egyik változata rendkívül egyszerű, mindössze mézet, cukrot és szódabikarbónát tartalmaz. Általában ezzel a változattal találkozhatunk az édességstandokon. Az eredeti recept azonban ennél kicsit összetettebb, ennek összetevői méz, cukor, tojásfehérje, víz, valamint dió, mogyoró, mandula vagy pisztácia, illetve ezek keveréke. Az összetevőket mindkét variáció elkészítése során össze kell forralni, majd sütőben megsütni.
Bármikor.
Napfénytől vésett, hűvös, száraz helyen.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
81 g
víztartalom
0 g
Nátrium
1256 mg
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
Nátrium
1256 mg
szénhidrát
cukor
81 g
vitaminok
Az őszi nátha egyik legkellemetlenebb velejárója az orrszárazság. Néhány egyszerű trükkel szerencsére könnyen kezelhetjük ezt a bosszantó tünetet.
Kremmer MagdiMájusban nyílt egy hely Szentendrén, ahol új életre kel a paradicsomos káposzta, a tejbegrízt elégedett sóhajok kísérik, és ahol az is barátságot köt a zöldborsófőzelékkel, aki valaha súlyos menzai traumákat szenvedett el. Szászfai Brigitta és Póti Bence, bár nem a vendéglátás felől érkeztek, pontosan tudták, hogy olyan helyet szeretnének nyitni, ahol barátságos a hangulat, ahol nem kell feszengeni, van kraft-IPA csapon, és valami ütős meglepetés a tányéron. Ez lett a Teyföl, amit a nyitás óta egyre lelkesebben látogatnak a vendégek. Indulásról, elvárásokról, csapatszellemről beszélgettünk, a mumussá vált “újragondolt” jelzőt pedig az étterem séfje, Kulcsár Alex segített helyretenni.
Kormos LiliSokan gondolják, hogy az egészséges étkezés együtt jár a kompromisszumokkal, mivel azt hiszik, egy ilyen diétában kevesebb izgalmas íz kaphat helyet. A Penn State kutatói azonban most nekik üzennek: sokkal több íz létezik, mint a cukros és a sós!
Szabó AnnaFalusi fine dining, vidéki gourmet – ilyen és hasonló hívószavakkal vonzzák be vendégeiket az ország messzi kistelepülésein is olyan éttermek, amelyek kiemelkedően igényes és előremutató konyhát visznek. A műfaj koronázatlan királyai persze egyértelműen a Dudás-testvérek: ők anno az Anyukám Mondtával feltették Encset a gasztrotérképre, az első között megmutatva, hogy egy eldugott kis községben vagy kisvárosban is lehet éttermi sikersztorit csinálni.
Ha nem akarunk sokat bajlódni a mai desszerttel, az egyik most következő sütésmentes süti lesz a megmentőnk. Mert a hűtőben is ugyanúgy készülhetnek csodás édességek!
Itt az ideje, hogy te is elsajátítsd a tudást, aminek birtokában felismerheted, ha „mű" a paradicsom.