Habcsók

Habcsók

Leírás

Tojásfehérjéből és cukorból készített változatos formavilágú desszert. Főként karácsony környéke a „szezonja”, a lakás vagy a karácsonyfa díszítésére is szokták használni. Ha a cukros tojásfehérjéhez pár csepp ecetet vagy citromlevet adunk, könnyebb és keményebb habot kapunk. A habcsókot színezhetjük ételfestékkel, ízesíthetjük kókusszal, dióval, levendulával, a habzsákkal pedig sokféle formát süthetünk belőle.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Habcsók

fehérjetartalom

4 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

91 g

víztartalom

0 g

gramm habcsók?

Top ásványi anyagok

Nátrium

100 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

4 g

Zsír

ásványi anyagok

Nátrium

100 mg

szénhidrát

cukor

91 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 tipp, mire használd az út széli ringlót, azaz a...

Ringló, cseresznyeszilva, lotyószilva, mirabella vagy egyszerűen csak fosóka. Mind jól ismerjük a magyar települések elmaradhatatlan útszéli gyümölcsét, de azt kevesen tudjuk, hogy mennyi mindenre fel lehet használni ezt az alulértékelt termést.

Gibanica, a százrét hajtott rétestészta, mely sósan és édesen is...

Rétes a Balkánról, mely rác, délszláv, avagy szerb származású, és létrejöttébe biztosan beleszólt a török hódoltság is. Az ő baklavájukba magok kerülnek, leggyakrabban pisztácia és dió, de mindenféle új változata létezik már. A gibanica viszont túrótöltelékkel sül, nézzük, a mi receptünk miben más!