Habcsók

Habcsók

Leírás

Tojásfehérjéből és cukorból készített változatos formavilágú desszert. Főként karácsony környéke a „szezonja”, a lakás vagy a karácsonyfa díszítésére is szokták használni. Ha a cukros tojásfehérjéhez pár csepp ecetet vagy citromlevet adunk, könnyebb és keményebb habot kapunk. A habcsókot színezhetjük ételfestékkel, ízesíthetjük kókusszal, dióval, levendulával, a habzsákkal pedig sokféle formát süthetünk belőle.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Habcsók

fehérjetartalom

4 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

91 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

habcsók?

Top ásványi anyagok

Nátrium

100 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

4 g

Zsír

ásványi anyagok

Nátrium

100 mg

szénhidrát

cukor

91 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

„Minél kevesebb fűszert használunk, annál jobban megismerjük az étel igazi...

A koreai konyha az utóbbi időben világszerte kiemelt figyelemnek örvend. Részben, mert ez a mindent elsöprő koreai hullám, az úgynevezett hallyu egyik zászlóshajója, részben, mert hagyományos konyhatechnikai eljárásaival fenntartható példát mutat. És nem kis részben azért, mert globalizáció ide, nagyvárosokba begyűrűző nyugati éttermek oda, a koreaiak egy része ma is szinte szakrális viszonyt ápol az étellel.

Balázs Barbara

További cikkek