Habcsók

Tojásfehérjéből és cukorból készített változatos formavilágú desszert. Főként karácsony környéke a „szezonja”, a lakás vagy a karácsonyfa díszítésére is szokták használni. Ha a cukros tojásfehérjéhez pár csepp ecetet vagy citromlevet adunk, könnyebb és keményebb habot kapunk. A habcsókot színezhetjük ételfestékkel, ízesíthetjük kókusszal, dióval, levendulával, a habzsákkal pedig sokféle formát süthetünk belőle.
Bármikor.
Száraz, hűvös helyen.
fehérjetartalom
4 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
91 g
víztartalom
0 g
Nátrium
100 mg
fehérje
4 g
Zsír
ásványi anyagok
Nátrium
100 mg
szénhidrát
cukor
91 g
vitaminok
A koreai konyha az utóbbi időben világszerte kiemelt figyelemnek örvend. Részben, mert ez a mindent elsöprő koreai hullám, az úgynevezett hallyu egyik zászlóshajója, részben, mert hagyományos konyhatechnikai eljárásaival fenntartható példát mutat. És nem kis részben azért, mert globalizáció ide, nagyvárosokba begyűrűző nyugati éttermek oda, a koreaiak egy része ma is szinte szakrális viszonyt ápol az étellel.
Balázs BarbaraNapi Tippünkben eláruljuk, miért használj sütésnél mindig sütőpapírt, és hogy milyen eljárással tudod a legbiztosabban kibélelni a sütőformádat.
Szász NóriNem biztos, hogy az a legjobb módszer, ha táplálékkiegészítőkhöz nyúlunk, amelyek felpörgetik az anyagcserét.
Szabó AnnaPirulák és gyógyszerek helyett, ha nem olyan súlyos a helyzet, válaszd a szorongásoldó gyógynövények áldásos hatását. Mutatjuk az egyik legismertebbet.
A magyar gasztronómia lapjain igen sok burgonyás étel található: fogyasztjuk a gumót minden formájában, ahogy csak érjük, és milyen jól tesszük! Hiszen laktató, tartalmas, nem mellesleg olcsó is. Jöhet pár ütős recept?
Szeptember 29. a kávé világnapja, mi pedig nem voltunk restek, csodás édes süteményekbe rejtettük ezt a sokoldalú alapanyagot.