Franciadrazsé

Apró gömbökből álló színes cukorka, amely a cukrászati dekorációban játszik szerepet. Nevét a francia 'drazsé' szóból kapta, amely a drazsírozásra, a gyártási eljárásra utal. A franciadrazsé drazsírozására franciaport használnak. Magyar drazséféleség a Dunakavics, amely a szocialista édesipar egyik sztárja volt.
Bármikor.
Száraz, hűvös helyen.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
8 g
szénhidráttartalom
78 g
víztartalom
0 g
fehérje
0 g
Zsír
telített zsírsav
8 g
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Vannak azok a rohanós napok, amikor bizony be kell ugranunk a sarki kisüzletbe vagy büfébe egy lefóliázott, kis rekeszekre bontott, feltételezhetően szomorkás bolti salátáért. Ezek ízei és textúrái általában közel sem tökéletesek – pár furfanggal mégis azzá válhatnak!
Lakos BenedekA vargabéles első látásra szerelem, majd utána jön a második fülig zúgás, amikor villánk a ropogós réteslap alá hatol. Engedjük magunkat elragadtatni a rakott tészták legédesebbikével, jöjjenek a csábítók!
NosaltyVigyázat, csak abban az esetben csekkold az alábbi melegszendvics recepteket, ha még nem vagy éhes, ugyanis nyálfakasztó finomságok következnek.
NosaltyA cserjék igazi ékkövei lehet a kertednek, de ami a legjobb, hogy rengeteg félét lehet még most ősszel elültetni.
Jöhet a mai menü, mindenki tűkön űlve várta már, ugye? Levesnek palóc, főzeléknek sárgaborsó, sütinek diós! Látjátok? Csodásak!
Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!