Franciadrazsé

Franciadrazsé

Leírás

Apró gömbökből álló színes cukorka, amely a cukrászati dekorációban játszik szerepet. Nevét a francia 'drazsé' szóból kapta, amely a drazsírozásra, a gyártási eljárásra utal. A franciadrazsé drazsírozására franciaport használnak. Magyar drazséféleség a Dunakavics, amely a szocialista édesipar egyik sztárja volt.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Franciadrazsé

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

8 g

szénhidráttartalom

78 g

víztartalom

0 g

gramm franciadrazsé?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

telített zsírsav

8 g

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek