Zabkorpa

Zabkorpa

Leírás

A zabkorpa valójában nem más, mint malomipari melléktermék, a zabszemről az őrlés során leválasztott anyag, amely nagyrészt maghéjat tartalmaz. A zabkorpa élelmi rostokban, illetve nyomelemekben gazdag. Fogyasztása rendkívül egészséges, csökkenti a koleszterinszintet, jó hatással van a bélműködésre, miközben védi a bél és a gyomor nyálkahártyáját, kiváló méregtelenítő. Gátolja továbbá a zsírok és szénhidrátok felszívódását, így fogyasztása fogyókúrázóknak, cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott. A zabkorpát használhatjuk édes sütemények, kenyerek, péksütemények készítéséhez.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Zabkorpa

fehérjetartalom

17.3 g

zsírtartalom

6.47 g

szénhidráttartalom

66.22 g

víztartalom

6.55 g

Hány kalória

gramm

zabkorpa?

Top ásványi anyagok

Foszfor

734 mg

Magnézium

235 mg

Kalcium

58 mg

Mangán

5.63 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.165 g

Kolin

32.2 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.494 mg

Tiamin - B1 vitamin

1.17 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

17.3 g

Zsír

telített zsírsav

1.328 g

egyszeresen telített zsírsav

2.376 g

többszörösen telített zsírsav

2.766 g

ásványi anyagok

Kalcium

58 mg

Vas

5.41 mg

Magnézium

235 mg

Foszfor

734 mg

Nátrium

4 mg

Cink

3.11 mg

Réz

0.403 mg

Mangán

5.63 mg

Szelén

45.2 µg

szénhidrát

rost

15.4 g

cukor

1.45 g

víz

6.55 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

1.17 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.22 mg

Niacin - B3 vitamin

0.934 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.494 mg

Folát

52 µg

Kolin

32.2 mg

Lutein+zeaxantin

180 µg

E vitamin

1.01 mg

K vitamin

3.2 µg

B6 vitamin

0.165 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!