Zabkorpa

Leírás
A zabkorpa valójában nem más, mint malomipari melléktermék, a zabszemről az őrlés során leválasztott anyag, amely nagyrészt maghéjat tartalmaz. A zabkorpa élelmi rostokban, illetve nyomelemekben gazdag. Fogyasztása rendkívül egészséges, csökkenti a koleszterinszintet, jó hatással van a bélműködésre, miközben védi a bél és a gyomor nyálkahártyáját, kiváló méregtelenítő. Gátolja továbbá a zsírok és szénhidrátok felszívódását, így fogyasztása fogyókúrázóknak, cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott. A zabkorpát használhatjuk édes sütemények, kenyerek, péksütemények készítéséhez.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz, hűvös helyen.
100g Zabkorpa
fehérjetartalom
17.3 g
zsírtartalom
6.47 g
szénhidráttartalom
66.22 g
víztartalom
6.55 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
734 mg
Magnézium
235 mg
Kalcium
58 mg
Mangán
5.63 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.165 g
Kolin
32.2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.494 mg
Tiamin - B1 vitamin
1.17 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
17.3 g
Zsír
telített zsírsav
1.328 g
egyszeresen telített zsírsav
2.376 g
többszörösen telített zsírsav
2.766 g
ásványi anyagok
Kalcium
58 mg
Vas
5.41 mg
Magnézium
235 mg
Foszfor
734 mg
Nátrium
4 mg
Cink
3.11 mg
Réz
0.403 mg
Mangán
5.63 mg
Szelén
45.2 µg
szénhidrát
rost
15.4 g
cukor
1.45 g
víz
6.55 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
1.17 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.22 mg
Niacin - B3 vitamin
0.934 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.494 mg
Folát
52 µg
Kolin
32.2 mg
Lutein+zeaxantin
180 µg
E vitamin
1.01 mg
K vitamin
3.2 µg
B6 vitamin
0.165 g