r
Nosalty Logó

Sütőtökgnocchi fodros kellel, dióval és parmezánnal

Gréti
Sütőtökgnocchi fodros kellel, dióval és parmezánnal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Gnocchi

A szósz

322
Kalória
8.7g
Fehérje
48.6g
Szénhidrát
10.8g
Zsír
80.6g
Víz
52.5g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Gnocchi

A szósz

Összesen 322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Gnocchi

A szósz

Összesen 1288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Gnocchi

A szósz

Összesen 168 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    862.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    525 micro
  • β-karotin
    2669 micro
  • β-crypt
    2188 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3450.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    2417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    194.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    322.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    2102 micro
  • β-karotin
    10676 micro
  • β-crypt
    8751 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 1288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    275 micro
  • β-karotin
    1396 micro
  • β-crypt
    1144 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

Gnocchi

  1. A sütőben felezve, kimagozva megsütött tököt kikanalazzuk, és egy tál felé helyezett szűrőben hagyjuk lecsepegni (ezt a levet félretesszük a szószhoz), minél kevesebb víz maradjon benne, ekkor pürésítjük, és a szitán áttörjük, hogy teljesen krémes legyen.
  2. A munkafelületre szitáljuk a lisztet és a sót. Középen egy krátert készítünk benne, ide mehet a sütötökpüré és a tojás, ezekkel összedolgozzuk egy nagy gömbbe.
  3. A tésztát nyolc felé vágjuk, és ezeket a darabokat egyenként kisodorjuk hosszú hurkákba. Ezeket 16-18 kis szeletre vágjuk. A kis darabkákat hüvelykujjunk segítségével áttoljuk a gnocchikészítőn, vagy ennek hiányában egy villafokain keresztben, lefelé.
  4. Az így elkészült szépségeket forrásban lévő vízben kifőzzük, amikor feljönnek a víz felszínére, utána egy perccel már szűrhetjük is le őket. (A főzővízből is félretehetünk a szószhoz.)

A szósz

  1. Egy nagy serpenyőben megpirítjuk a kézzel beletördelt diót, párat hagyhatunk egészben a díszítés miatt. Ha készek, kivesszük őket egy papírtörlőre.
  2. Ekkor olívaolajjal vajat melegítünk a serpenyőben. Rádobjuk a karikázott salottát, majd egy perc múlva mehet utána a mosott, apró darabokra tépkedett fodros kel további pár percre.
  3. A serpenyőbe dobjuk a diót, felöntjük az egészet a félretett sütötöklével és/vagy pár kanál főzőlével.
  4. Sózzuk-borsozzuk, és azonnal tálaljuk. A tányérokba szedett gnocchira mehet a szószból rendesen, majd vastag parmezánszórással tegyünk az i-re pontot. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Főzés ideje: 15 p

Kipróbáltam milyen, ha burgonya helyett sütőtökkel készítem a gnocchit, és a tésztaféleség rajongóinak nagyon ajánlom! Miért? Mert sokkal kevesebb szénhidrátot és kalóriát viszünk be vele, szebb lesz a színe, és izgalmasabb az íze! Itt csak egyféle szószt részletezek, de elkészíthető még gombával, baconnel, hagymával, valamint simán vajjal és zsályával. A frissen őrölt bors szuper a tetejére!

További receptek

Gnocchi tészta alaprecept

A gnocchi egy klasszikus olasz tésztaféle, ami mivel burgonyából készül, inkább a nudlihoz hasonlít. A kis párnácskákat egy bordázott felületű fatáblán formázzák meg, de ha ilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek