r
Nosalty Logó

Mozzarellás - zabkorpás répa

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mozzarellás - zabkorpás répa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 338 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 676 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 79 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1316.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1970 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18470 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    588 micro
Összesen 338 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2633 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    796 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    924 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    656.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3940 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    36940 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1175 micro
Összesen 676 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1814 micro
  • β-karotin
    4331 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répákat megpucoljuk, és rusztikus darabokra vágjuk.
  2. Egy lezárható zacskóba rakjuk, ráöntjük az olívaolajat, a fűszereket, és jól összerázzuk.
  3. Sütésre alkalmas tálba borítjuk a répát, rárakunk ízlés szerint zabkorpát, és felöntjük annyi vízzel, amennyi kb. félig ellepje a répákat, majd átkeverjük.
  4. Előmelegített sütőben sütjük, alufóliával latakarva, kb. 20-25 percig.
  5. Ha lejárt az idő, a vékonyan felszeletelt mozzarellát ráhalmozzuk a répákra, és továbbsütjük (fólia nélkül), amíg megpirul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6631
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 01.

Ajánló

Én magában ettem, de köretként is el tudom képzelni. És természetesen sok-sok más zöldséggel is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Régebben sokszor csináltam friss idényzöldségekből (újkrumpli, paradicsom, cukkini, gomba) olyan egytálételt, amelybe csak beledobtam a finomabbnál finomabb alapanyagokat, összekevertem kevés zsemlemorzsával, zöldfűszerekkel és olívaolajjal, majd a tetejére sajtot dobáltam, és be a sütőbe. Most is már vágytam ilyen finomságra... Másik apropó a zabkorpával kötött jó barátságom. Nem tudom, hogy mit tesznek bele a DM-ben kapható Alnaturás csomagokba, de isteni, édeskés illata van, és borzasztóan addiktív (pedig elvileg bio, és nincs benne semmi adalékanyag).  Bár csak sárgarépa volt itthon és mozzarella, de gondoltam, hogy a régen használt receptet átalakíthatom valahogyan. Szerintem nagyon-nagyon-nagyon finom, annak ellenére, hogy nem egy konyhaművészeti csúcsteljesítmény.

Hozzászólások

NessaF

Benn csücsül a süt?ben. Sajnos nem tudom, hogy a zabkorpa valójában mit takar, durván ?rölt zabpehellyel készítettem, az volt itthon. Ha nem sikerül, az én hibám les, mert ez a recept egyszer?ségében nagyszer?.

Törölt felhasználó

Remélem sikerült. ,,A zabkorpa a zab lehántolt küls? héja, amely emészthetetlen élelmi rostokban gazdag." Majd írd meg, hogy ízlett! Anna

Törölt felhasználó

Megcsináltam zabpehellyel, így is finom. Most mást sajtot raktam rá és szerecsendióval f?szereztem, csúcs volt!

NessaF

Az enyém tegnap kicsit alulmúlta várakozásaimat, de! Rossz min?ség? répa volt, alulsóztam, és túl sok leve maradt.Tehát kap még esélyt, csak többet sütöm fólia nélkül. Egyébként parmezánt reszeltem rá, mert paleo szerint kezdtem étkezni, és így fér bele. Továbbra is fenntartom, hogy a recept jó!

Törölt felhasználó

Köszi a receptet! Megcsináltam és nagyon finom lett! Én 200 fokon sütöttem légkeveréssel, fóliával. A levét teljesen felszívta, elpárologta. Ja és ementáli sajtot tettem rá, mert az volt itthon. Köretként ettük fasírt mellé.

Mona

Tetszik ez az egyszer? recept: ma ebédre elkészítem vegyes zöldségekb?l és rá többféle sajtból, könny? ebéd, tuti sikere lesz!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?