Mozzarellás - zabkorpás répa
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1316.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 398 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 373 mg
-
Nátrium 462 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 328.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1970 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 7736 micro
-
β-karotin 18470 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 588 micro
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.3 g
Zsír
-
Összesen 38.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2633 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 796 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 745 mg
-
Nátrium 924 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 656.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3940 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 15473 micro
-
β-karotin 36940 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 1175 micro
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 77 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 462 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 1814 micro
-
β-karotin 4331 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 138 micro
Hozzávalók
-
50 dkg sárgarépa
-
4 ek zabkorpa
-
1 ek olívaolaj
-
bors ízlés szerint
-
provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
Elkészítés
- A répákat megpucoljuk, és rusztikus darabokra vágjuk.
- Egy lezárható zacskóba rakjuk, ráöntjük az olívaolajat, a fűszereket, és jól összerázzuk.
- Sütésre alkalmas tálba borítjuk a répát, rárakunk ízlés szerint zabkorpát, és felöntjük annyi vízzel, amennyi kb. félig ellepje a répákat, majd átkeverjük.
- Előmelegített sütőben sütjük, alufóliával latakarva, kb. 20-25 percig.
- Ha lejárt az idő, a vékonyan felszeletelt mozzarellát ráhalmozzuk a répákra, és továbbsütjük (fólia nélkül), amíg megpirul a teteje.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7262
- Feltöltés dátuma: 2011. április 01.
Ajánló
Én magában ettem, de köretként is el tudom képzelni. És természetesen sok-sok más zöldséggel is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Régebben sokszor csináltam friss idényzöldségekből (újkrumpli, paradicsom, cukkini, gomba) olyan egytálételt, amelybe csak beledobtam a finomabbnál finomabb alapanyagokat, összekevertem kevés zsemlemorzsával, zöldfűszerekkel és olívaolajjal, majd a tetejére sajtot dobáltam, és be a sütőbe. Most is már vágytam ilyen finomságra... Másik apropó a zabkorpával kötött jó barátságom. Nem tudom, hogy mit tesznek bele a DM-ben kapható Alnaturás csomagokba, de isteni, édeskés illata van, és borzasztóan addiktív (pedig elvileg bio, és nincs benne semmi adalékanyag). Bár csak sárgarépa volt itthon és mozzarella, de gondoltam, hogy a régen használt receptet átalakíthatom valahogyan. Szerintem nagyon-nagyon-nagyon finom, annak ellenére, hogy nem egy konyhaművészeti csúcsteljesítmény.