r
Nosalty Logó

Mozzarellás - zabkorpás répa

NS
Mozzarellás - zabkorpás répa
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

338
Kalória
17.7g
Fehérje
29.4g
Szénhidrát
19.1g
Zsír
328.3g
Víz
49.4g
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
10.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 338 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 676 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1316.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    328.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1970 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18470 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    588 micro
Összesen 338 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2633 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    796 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    924 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    656.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3940 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    36940 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1175 micro
Összesen 676 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1814 micro
  • β-karotin
    4331 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

  1. A répákat megpucoljuk, és rusztikus darabokra vágjuk.
  2. Egy lezárható zacskóba rakjuk, ráöntjük az olívaolajat, a fűszereket, és jól összerázzuk.
  3. Sütésre alkalmas tálba borítjuk a répát, rárakunk ízlés szerint zabkorpát, és felöntjük annyi vízzel, amennyi kb. félig ellepje a répákat, majd átkeverjük.
  4. Előmelegített sütőben sütjük, alufóliával latakarva, kb. 20-25 percig.
  5. Ha lejárt az idő, a vékonyan felszeletelt mozzarellát ráhalmozzuk a répákra, és továbbsütjük (fólia nélkül), amíg megpirul a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Régebben sokszor csináltam friss idényzöldségekből (újkrumpli, paradicsom, cukkini, gomba) olyan egytálételt, amelybe csak beledobtam a finomabbnál finomabb alapanyagokat, összekevertem kevés zsemlemorzsával, zöldfűszerekkel és olívaolajjal, majd a tetejére sajtot dobáltam, és be a sütőbe. Most is már vágytam ilyen finomságra... Másik apropó a zabkorpával kötött jó barátságom. Nem tudom, hogy mit tesznek bele a DM-ben kapható Alnaturás csomagokba, de isteni, édeskés illata van, és borzasztóan addiktív (pedig elvileg bio, és nincs benne semmi adalékanyag).  Bár csak sárgarépa volt itthon és mozzarella, de gondoltam, hogy a régen használt receptet átalakíthatom valahogyan. Szerintem nagyon-nagyon-nagyon finom, annak ellenére, hogy nem egy konyhaművészeti csúcsteljesítmény.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...