Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mozzarellás - zabkorpás répa

Mozzarellás - zabkorpás répa
Mozzarellás - zabkorpás répa
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régebben sokszor csináltam friss idényzöldségekből (újkrumpli, paradicsom, cukkini, gomba) olyan egytálételt, amelybe csak beledobtam a finomabbnál finomabb alapanyagokat, összekevertem kevés zsemlemorzsával, zöldfűszerekkel és olívaolajjal, majd a tetejére sajtot dobáltam, és be a sütőbe. Most is már vágytam ilyen finomságra...
Másik apropó a zabkorpával kötött jó barátságom. Nem tudom, hogy mit tesznek bele a DM-ben kapható Alnaturás csomagokba, de isteni, édeskés illata van, és borzasztóan addiktív (pedig elvileg bio, és nincs benne semmi adalékanyag). 
Bár csak sárgarépa volt itthon és mozzarella, de gondoltam, hogy a régen használt receptet átalakíthatom valahogyan. Szerintem nagyon-nagyon-nagyon finom, annak ellenére, hogy nem egy konyhaművészeti csúcsteljesítmény.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Én magában ettem, de köretként is el tudom képzelni. És természetesen sok-sok más zöldséggel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répákat megpucoljuk, és rusztikus darabokra vágjuk.
  2. Egy lezárható zacskóba rakjuk, ráöntjük az olívaolajat, a fűszereket, és jól összerázzuk.
  3. Sütésre alkalmas tálba borítjuk a répát, rárakunk ízlés szerint zabkorpát, és felöntjük annyi vízzel, amennyi kb. félig ellepje a répákat, majd átkeverjük.
  4. Előmelegített sütőben sütjük, alufóliával latakarva, kb. 20-25 percig.
  5. Ha lejárt az idő, a vékonyan felszeletelt mozzarellát ráhalmozzuk a répákra, és továbbsütjük (fólia nélkül), amíg megpirul a teteje.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 275
elküldve: 1
receptkönyvben: 206
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Tokpela

Mióta szakács: 2011.01.18.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

sárgarépás egytálétel mozzarellával, tepsiben sült mozzarellás répa

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Monamoni
Mona / Monamoni Sun, 2014-06-22 11:08

Tetszik ez az egyszerű recept: ma ebédre elkészítem vegyes zöldségekből és rá többféle sajtból, könnyű ebéd, tuti sikere lesz!

zssarkozi
zssarkozi Sat, 2011-11-12 14:45

Köszi a receptet! Megcsináltam és nagyon finom lett! Én 200 fokon sütöttem légkeveréssel, fóliával. A levét teljesen felszívta, elpárologta. Ja és ementáli sajtot tettem rá, mert az volt itthon. Köretként ettük fasírt mellé.

NessaF
NessaF Sat, 2011-04-02 17:13

Az enyém tegnap kicsit alulmúlta várakozásaimat, de! Rossz minőségű répa volt, alulsóztam, és túl sok leve maradt.Tehát kap még esélyt, csak többet sütöm fólia nélkül. Egyébként parmezánt reszeltem rá, mert paleo szerint kezdtem étkezni, és így fér bele. Továbbra is fenntartom, hogy a recept jó!

NessaF
NessaF Fri, 2011-04-01 18:03

Benn csücsül a sütőben. Sajnos nem tudom, hogy a zabkorpa valójában mit takar, durván őrölt zabpehellyel készítettem, az volt itthon. Ha nem sikerül, az én hibám les, mert ez a recept egyszerűségében nagyszerű.

tokpela
Tokpela / tokpela Sat, 2011-04-02 15:18

Megcsináltam zabpehellyel, így is finom. Most mást sajtot raktam rá és szerecsendióval fűszereztem, csúcs volt!

tokpela
Tokpela / tokpela Sat, 2011-04-02 09:28

Remélem sikerült.
,,A zabkorpa a zab lehántolt külső héja, amely emészthetetlen élelmi rostokban gazdag."
Majd írd meg, hogy ízlett!

Anna

339
sárgarépa 50 dkg
mozzarella 12.5 dkg
zabkorpa 4 ek
olívaolaj 1 ek
víz 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
provence-i fűszerkeverék 0 ízlés szerint