r
Nosalty Logó

Zabkorpás tojáslepény

tenger
Zabkorpás tojáslepény
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

381
Kalória
20.6g
Fehérje
11.2g
Szénhidrát
28.8g
Zsír
220.5g
Víz
390.8g
Koleszterin
847mg
Élelmi rost
7.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 381 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 381 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1066.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    220.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 381 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1066.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    220.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 381 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat felverjük, sóval, borssal ízesítjük.
  2. Hozzáadunk 1 ek joghurtot, 1 ek zabkorpát.
  3. Tetszés szerint fűszerezzük.
  4. Ha bacont használunk, azt tesszük először a kiolajozott, felhevített serpenyőbe.
  5. A tojásos keveréket ráöntjük.
  6. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük (vagy nem, ha halványan szeretik).
  7. A maradék joghurttal és sok friss zöldséggel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 5 p

Van vagy 20 éve, hogy egy diétás korszakban joghurtot ettem a rántottához. Ebből alakult ki ez a kevés kalóriát, sok fehérjét tartalmazó vacsoraétel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek