r
Nosalty Logó

Túrógombóc egészségesen és diétásan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Túrógombóc egészségesen és diétásan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 343 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1713 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 146 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 343 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.7 g

Zsír

  • Összesen
    97 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    897 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3168.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    1713 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    682 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    673 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1257 micro
Összesen 1713 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 146 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből a 2 csipet sóval kemény habot verünk.
  2. A sárgájához hozzámorzsoljuk a zsírszegény túrót, hozzámérjük a zabkorpát, és alaposan összedolgozzuk (én kézzel dolgoztam össze). Hozzákeverjük a lereszelt citromhéjat, majd egy kevés fehérjével lazítjuk.
  3. Ezután óvatosan hozzáforgatjuk a kemény fehérjehabot.
  4. Hűtőszekrénybe tesszük legalább 1 órára.
  5. Egy fazékba enyhén sós vizet forralunk. A túrós masszából kis gombócokat készítünk, és a lobogó vízben megfőzzük. Ha feljönnek a tetejére a víznek, akkor még kb. 1 percet főzzük, és leszűrjük.
  6. A zsírszegény tejfölt kikeverjük édesítővel (én még pár csepp citromlevet is tettem hozzá).
  7. Tányérra kiszedünk a gombócokból, és a tejföllel meglocsolva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 70
  • 7 napos nézettség: 545
  • Össznézettség: 129239
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Túrógombóc egészségesen és diétásan
Gonoszka1 428 recept

Ez a recept is kedves ismerősöm Bofy ZABirodalmából származik. Nagyon finom, csodásan puha, mégsem fő szét. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki egészségesen és/vagy diétásan akar étkezni! Nekem 25 gombóc lett ebből a mennyiségből. Az én általam felhasznált hozzávalókkal -a zabkorpa főzés közben felszívott vízmennyiségét is beleszámolva- 100 grammban 147 kalória van, a tejfölt nem számolva.

Hozzászólások (6)

Lindus

Szia! Nagyon szimpatikus a recept, de a zabkorpa miatt nem gluténmentes..... kukoricadarával esetleg?

Gonoszka1

Szia! Azzal még nem próbáltam. Lehet, hogy m?ködne, de lehet, hogy lassabban f?ne meg, mert az keményebb. Vagy lehetne egy kevés tejben tejbegríz szer?en "el?f?zni", és úgy hozzáadni a túróhoz. Vagy próbáld meg kukoricaliszttel. Ha elkészítetted, akkor írd meg, hogyan sikerült, mert engem is érdekelne. Szép napot! Üdvözlettel:Kinga

b0c1

A receptben írt folyékony édesít?szer mennyi cukornak felel me? (Az átváltás miatt kérdezem, mivel nekem Dia-Welness 1:4 édesít?m van kéznel) Köszi

Gonoszka1

Szia Boc1! ?színtén megmondom, hogy nem tudom. Én ízlés szerint tettem bele. Szerintem az a legjobb, ha Te is ízlés szerint teszel bele. Nem kell, hogy nagyon édes legyen, mert a tálalásnál a tejfölbe is keversz az édesít?b?l, és akkor már tudod, hogy édesebbre, vagy kevésbé édesre készíteni a tejfölt. Az én édesít?mnél a mérték, hogy 8 csepp 0,25ml, és 1 ml az 4 db kis kockacukornak felel meg. Remélem tudtam segíteni! Szép napot kívánok! Üdvözlettel: Kinga

b0c1

Igen igy mar at tudom valtani (persze majd kitapasztalom csak nagyabol akartam tudni hogy mennyi kell bele). Koszonom a valaszt

Gonoszka1

Szia! Nagyon szívesen! Jó sütést-f?zést kívánok! Üdv: Kinga

Keti27

Kedves Gonoszka, te nem forgattad bele semmibe ?ket? (máshol olvastam, hogy zsemlemorzsa helyett esetleg pirított zabkorpába lehet..)

Gonoszka1

Kedves Keti27! Én nem forgattam bele semmibe. Szerintem nagyon finom, és a zabkorpa egyébként semleges íz?, így semmi pluszt nem ad hozzá. Próbáld ki, és ha gondolod, akkor forgassad bele zabkorpába. Üdvözlettel: Kinga

Keti27

Azota rendszeresen keszitem, bevalt recept lett! ;) nem verem fel a tojast, csak elkeverem a hozzavalokat, nem forgatom semmibe, es ha kevesebb idom van, nem is hagyom allni. Ez a lusta-mod is isteni :)

Gonoszka1

Kedves Keti27! Örülök, hogy így is bevált, hogy szívesen készíted, és ízlik! Üdvözlettel: Kinga

Törölt felhasználó

Szia! Én elkészítettem, és nagyon finom volt. Már próbálkoztam máskor is a klasszikus búzakorpás verzióban zabpelyhet vagy zabkorpát használni, de eddig az összes receptnél szétestek a gombócok. Most nem történt ilyen, és mégis puhák és finomak lettek. :-) Ezentúl biztos nem jut majd eszembe máshogy csinálni. Köszönöm szépen! (Ja, és én egyébként nem táplálkozom gluténmentesen, de úgy tudom, hogy a megbízható zabkorpa, ami biztos nem szennyez?dött valamilyen lisztfélével gluténmentesnek számít, nekem legalábbis van olyan barátn?m aki érzékeny rá, annyi, hogy a "jó" fajta alapanyagot kifejezetten keresni kell...)

Gonoszka1

Kedves Konczpet! Örülök, hogy elkészítetted, és ízlett a receptemb?l készült túrógombóc. Nagyon szívesen osztottam meg! Én a gluténmentes témában nem vagyok annyira otthon, de az biztos, hogy mindig érdemes jó alapanyaggal dolgozni! Szép napot kívánok! Üdvözlettel: Kinga

Törölt felhasználó

Nekem nincsen még habver?m, így nem tudtam felverni a tojást, de így is tökéletes lett az állaga, puha és finom! :)

Gonoszka1

Kedves Noya90! Köszönöm szépen a visszajelzésedet! Örülök, hogy ízlett a receptemb?l elkészített finomság! További szép napot, és jó sütést-f?zést kívánok! Üdvözlettel: Kinga

Gonoszka1

Kedves Noya90! Örülök, hogy így is jól sikerült, és ízlett! További jó sütést-f?zést kívánok! Üdvözlettel: Kinga

everytimez

Nekem rettenetes lett az eredmény. Nagyon puha lett a keverék, annak ellenère is , hogy kisebb tojásokat használtam. Ennek megfelelôen az elsô percben szétestek atomjaira a gombócok ??

Gonoszka1

Nagyon sajnálom. A masszát pihentetted a felhasználás el?tt? És pontosan kimérted a hozzávalókat? Nekem mindig jól sikerült, így nem tudom elképzelni, hogy mi lehet az oka. A tojásfehérjét felverted? Kívánok kellemes napot. Üdv: Kinga

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek