r
Nosalty Logó

Céklacarpaccio naranccsal, fetával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Céklacarpaccio naranccsal, fetával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1499 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1499 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2219.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.4 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1342.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    854 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    353 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 1499 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2219.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.4 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1342.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    854 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    353 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 1499 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az ecetet, a cukrot, a kakukkfüvet, a babérlevelet, a narancs héját és levét, a gyömbért, a fahéjat, a csillagánizst és 1 liter vizet egy nagy lábasban magas lángon felforralunk, beletesszük a céklákat, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a cékla megpuhul (kb. 30 perc).
  2. Lecsepegtetjük (a főzőfolyadékot elrakjuk), félretesszük hűlni, majd meghámozzuk a céklát. Megforgatjuk durva szemű sóban és borsban, majd (opcionális) konyhai lángszóró pisztollyal kívülről körbeégetjük a céklát mindenhol. Végül mandolinon vékonyan felszeleteljük, és félretesszük.
  3. Szűrjünk át kb. 80 ml főzőfolyadékot egy finom szitán egy lábasba (a többire nem lesz szükség), forraljuk fel nagy lángon, redukáljuk alacsony lángon sűrű sziruppá (6-8 perc alatt), majd tegyük félre. Viszont, ha nem akarunk ezzel bajlódni, egy egyszerű balzsamos vinaigrette-et is készíthetünk olívaolaj, balzsamecet, narancslé, só, bors, mustár és méz felhasználásával.
  4. Osszuk szét a vékony céklaszeleteket egy nagy tányéron körkörösen, helyezzünk rá pár szelet narancsfilét, morzsoljunk rá fetát, szórjuk meg kaporral, csorgassuk meg olívaolajjal és a céklaredukcióval. Ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal, reszelt narancshéjjal, és tálaljuk. Opcionálisan megszórhatjuk még pirított dióval és kapribogyóval is!
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 50
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Céklacarpaccio naranccsal, fetával
Gerzsenyi Flóra 378 recept

Nyűgözzétek le (nem csak) vegetáriánus ismerőseiteket ezzel a gyors és egyszerű céklacarpaccioval, mely előétel és köret is lehet - elképesztő, milyen hihetetlenül elegáns és kifinomult tud lenni a cékla, főleg, ha hajszálvékonyra vágjuk, és szinte átlátunk rajta, mint egy csodás ólomüvegen. Ezért is fektessetek be egy tisztességes mandolinba, mert megéri, és az ilyen egyszerű gyökérzöldségeket gyönyörű és látványos fogássokká varázsolhatjátok vele. Rugaszkodjatok el a klasszikus dolgoktól, és kísérletezzetek bátran!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek