r
Nosalty Logó

A legtökéletesebb tatár beefsteak

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Hering András
A legtökéletesebb tatár beefsteak
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A marhahúshoz

A dressinghez

Összesen 281 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A marhahúshoz

A dressinghez

Összesen 1131 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A marhahúshoz

A dressinghez

Összesen 128 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 281 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    759 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3258.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    1239 mg
  • Nátrium
    1443 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    803 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 1131 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

A marhahúshoz

A dressinghez

Elkészítés

A marhahúshoz

  1. A friss marhabélszínt egy éles késsel vágjuk finomra. Ha a marhabélszínt felhasználás előtt legalább 20 percig a fagyasztóba tesszük, hogy megszilráduljon, sokkal könnyebb lesz a finomra vágása (előbb csíkokra, majd kisebb kockákra szeleteljük). Bár alapvetőn a bélszín nem zsíros, de a finomra vágás közben próbáljuk meg az inakat és a nagyobb zsírszöveteket eltávolítani.
  2. A finomra vágott húshoz hozzáadjuk és elkeverjük az apróra vágott lilahagymát, 1 darab tojássárgáját és a frissen vágott petrezselymet.

A dressinghez

  1. Egy keverőtálban összedolgozzuk a dressing összes hozzávalóját. Sózzuk, borsozzuk. Félretesszük.
  2. A következő lépésben gyakorlatilag már tálalhatunk is, ha csak az étkezés közben szeretnénk összekeverni a marhabélszínt a fűszerekkel (sok európai étteremben külön szervírozzák a húst és a további alapanyagokat). Ha viszont mi már összerakva, egy kicsit marinálva tálalnánk, akkor egy nagyobb tálban alaposan keverjük össze a dressinget, a marhahúst (a hagymát, 1 db tojássárgáját és a finomra vágott petrezselymet). Kóstolás után ha kell még, fűszerezzük sóval, borssal!
  3. A legszebb tálalás érdekében a tatár beefsteaket tegyük egy kisebb köralakú tálba, vagy egy kerek formába. Fordítsuk meg és tegyük tányérra, úgy, hogy a tál kerek formájában kerüljön a tálalótányérra a tatár. A tetejére csináljunk egy kis mélyedést, és üssük bele a másik tojásunk sárgáját. Dekoráljuk kedvünkre: díszítsük a maradék kapribogyóval, finomra vágott kapros csemegeuborkával, vagy vöröshagymával, szórjuk meg sópehellyel és frissen őrölt fekete borssal.
  4. Tálalás után facsarjunk rá pár csepp friss citromot, majd összekeverve fogyasszuk.
  5. Hagyományosan a tartárt főételként pirított bagettel, krutonnal, ecetes zöldségekkel szolgáljuk fel.
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 146
  • Össznézettség: 9239
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 20.

Ajánló

Tanuljuk meg, hogyan készítsünk klasszikus tatár beefsteaket (marha tatárt) otthon! Húsos, merész és finom, minden húsimádó rajongani fog ezért az elegáns ételért vacsorákhoz vagy hétvégi étkezésekhez. Teljesen biztonságosan fogyasztható és nem kell főzni sem. Fontos megjegyzés: a nyers tojás és marhahús nem ajánlott csecsemőknek, időseknek, terhes nőknek vagy legyengült immunrendszerű embereknek.

Receptkategóriák

A legtökéletesebb tatár beefsteak
Hering András 128 recept

Ez a klasszikus francia fogás megtalálható szerte Európa bisztróiban, kávézóiban és éttermeiben. Ebben a tatár beefsteak-receptben a hagyományos francia alapanyagokat építettem be, de a saját kreativitásommal tálaltam, díszítettem. Minden falat merész, savas, és kiadós. A marha- vagy steak tatár nyers, finomra vágott tenderloinból (marhabélszínből) készül. A további ízek érdekében a húst kapribogyóval, vörösborecettel vagy Worcestershire-szósszal, fűszernövényekkel, ecetes zöldségekkel dobják fel. Talalás előtt a tatár beefsteaket kerek pogácsaszaggatók vagy kerek formájú kis tál segítségével gömbölyűvé formázzuk, és ráütünk vagy kenünk nyers tojássárgáját.

Hozzávalók

A marhahúshoz

A dressinghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek