r
Nosalty Logó

Chimichurri

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Chimichurri
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A steakhez

A mártáshoz

Összesen 540 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A steakhez

A mártáshoz

Összesen 2160 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A steakhez

A mártáshoz

Összesen 222 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 540 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.6 g

Zsír

  • Összesen
    182.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2030.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1106 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    653.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    812 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2543 micro
Összesen 2160 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A steakhez

A mártáshoz

Elkészítés

A steakhez

  1. A mártáshoz egy kis tálban összekeverjük a petrezselymet, fokhagymát, oregánót, pirospaprikát, borecetet és a vizet.
  2. Fokozatosan hozzáöntjük az olajat, közben kézi habverővel keverjük egy fél percen át. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. A bélszínszeleteket kevés sóval, sok őrölt borssal megszórva, olívaolajban pácoljuk egy éjszakán, vagy néhány órán át.
  4. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és oldalanként fél-fél perc alatt megpirítjuk a hússzeleteket. Utána kisebb lángra állítjuk a gázt, a szeletek mellé tesszük a vajat, és oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük a húsokat.
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 101
  • Össznézettség: 43118
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 10.

Ajánló

A mártást az elkészített bélszín mellé öntve szolgájuk fel. Ez a mártás közvetlenül az elkészítése után a legfinomabb, de hűtőben, jól záródó edényben három napon át tárolható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hogy mi az a chimichurri? Steak petrezselymes, fokhagymás szósszal. A The New York Cabbie Cookbook című könyv  a New York-i taxisofőröktől származó recepteket gyűjti össze. Ebből a gyűjteményből ezt az argentin receptet próbáltam ki először. Victor Babicz, az argentín származású New York-i taxis, azt mondja, az argentinok imádják a marhahúst - grillezve, sütve, roston sütve, vagy akár főzve, és hagyományosan valamilyen szósszal kínálják és fogyasztják. A petrezselyem, fokhagyma és borecet kombinációja nagyon népszerű. Victor szereti, ha a hús mellé jár saláta is, amiben egyforma az aránya a felvágott zöldsalátának és a lédús paradicsomnak. Fokhagymával, sóval és frissen őrölt borssal ízesítik, de nincs rajta dressing. Mindig kínálnak mellé több vastag szelet, kérges kenyeret, amivel ki lehet mártogatni a nagy, lapos tányéron összegyűlt, összekeveredett marhahús-mártáslevet.

Hozzávalók

A steakhez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek