r
Nosalty Logó

Chimichurri

NS
Chimichurri
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A steakhez

A mártáshoz

540
Kalória
28.4g
Fehérje
2.5g
Szénhidrát
45.7g
Zsír
163.3g
Víz
108.1g
Koleszterin
668.8mg
Élelmi rost
164.1mg
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A steakhez

A mártáshoz

Összesen 540 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A steakhez

A mártáshoz

Összesen 2160 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A steakhez

A mártáshoz

Összesen 222 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    163.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 540 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.6 g

Zsír

  • Összesen
    182.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2030.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1106 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    653.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    812 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2543 micro
Összesen 2160 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 222 kcal

Elkészítés

A steakhez

  1. A mártáshoz egy kis tálban összekeverjük a petrezselymet, fokhagymát, oregánót, pirospaprikát, borecetet és a vizet.
  2. Fokozatosan hozzáöntjük az olajat, közben kézi habverővel keverjük egy fél percen át. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. A bélszínszeleteket kevés sóval, sok őrölt borssal megszórva, olívaolajban pácoljuk egy éjszakán, vagy néhány órán át.
  4. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és oldalanként fél-fél perc alatt megpirítjuk a hússzeleteket. Utána kisebb lángra állítjuk a gázt, a szeletek mellé tesszük a vajat, és oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük a húsokat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 5 p

Hogy mi az a chimichurri? Steak petrezselymes, fokhagymás szósszal. A The New York Cabbie Cookbook című könyv  a New York-i taxisofőröktől származó recepteket gyűjti össze. Ebből a gyűjteményből ezt az argentin receptet próbáltam ki először. Victor Babicz, az argentín származású New York-i taxis, azt mondja, az argentinok imádják a marhahúst - grillezve, sütve, roston sütve, vagy akár főzve, és hagyományosan valamilyen szósszal kínálják és fogyasztják. A petrezselyem, fokhagyma és borecet kombinációja nagyon népszerű. Victor szereti, ha a hús mellé jár saláta is, amiben egyforma az aránya a felvágott zöldsalátának és a lédús paradicsomnak. Fokhagymával, sóval és frissen őrölt borssal ízesítik, de nincs rajta dressing. Mindig kínálnak mellé több vastag szelet, kérges kenyeret, amivel ki lehet mártogatni a nagy, lapos tányéron összegyűlt, összekeveredett marhahús-mártáslevet.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...