Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chimichurri

Chimichurri
Chimichurri
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hogy mi az a chimichurri? Steak petrezselymes, fokhagymás szósszal.
A The New York Cabbie Cookbook című könyv  a New York-i taxisofőröktől származó recepteket gyűjti össze. Ebből a gyűjteményből ezt az argentin receptet próbáltam ki először.
Victor Babicz, az argentín származású New York-i taxis, azt mondja, az argentinok imádják a marhahúst - grillezve, sütve, roston sütve, vagy akár főzve, és hagyományosan valamilyen szósszal kínálják és fogyasztják. A petrezselyem, fokhagyma és borecet kombinációja nagyon népszerű. Victor szereti, ha a hús mellé jár saláta is, amiben egyforma az aránya a felvágott zöldsalátának és a lédús paradicsomnak. Fokhagymával, sóval és frissen őrölt borssal ízesítik, de nincs rajta dressing. Mindig kínálnak mellé több vastag szelet, kérges kenyeret, amivel ki lehet mártogatni a nagy, lapos tányéron összegyűlt, összekeveredett marhahús-mártáslevet.

hozzávalók / 4 adag

A steakhez

A mártáshoz

ajánlat

A mártást az elkészített bélszín mellé öntve szolgájuk fel.
Ez a mártás közvetlenül az elkészítése után a legfinomabb, de hűtőben, jól záródó edényben három napon át tárolható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mártáshoz egy kis tálban összekeverjük a petrezselymet, fokhagymát, oregánót, pirospaprikát, borecetet és a vizet.
  2. Fokozatosan hozzáöntjük az olajat, közben kézi habverővel keverjük egy fél percen át. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. A bélszínszeleteket kevés sóval, sok őrölt borssal megszórva, olívaolajban pácoljuk egy éjszakán, vagy néhány órán át.
  4. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és oldalanként fél-fél perc alatt megpirítjuk a hússzeleteket. Utána kisebb lángra állítjuk a gázt, a szeletek mellé tesszük a vajat, és oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük a húsokat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 20 522
elküldve: 0
receptkönyvben: 106
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Vesta

Mióta szakács: 2008.12.28.
24 recept

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

argentin steak petrezselymes-fokhagymás-borecetes salsával, steak fokhagymás-petrezselymes mártással

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kiska
kiska Tue, 2012-02-07 18:18

hát a fotó nem túl vonzó, mintha nyers lenne a közepe...

Filamér
Filamér Sat, 2013-06-22 10:54

Mert az. És éppen ettől vonzó a képen is! Az angolos változat - majdnem nyers - a leggyakoribb (és a legfinomabb) elkészítési módja a steaknek!

540
marhabélszín 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 dl
vaj 5 dkg
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 6 gerezd
oregánó 2 tk
fűszerpaprika 2 teáskanál
vörösborecet 1.25 dl
víz 1.25 dl
kukoricaolaj 6 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint