r
Nosalty Logó

Meleg zöldséges gerslisaláta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Meleg zöldséges gerslisaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Összesen 313 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Összesen 1562 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Összesen 117 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 313 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1650.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.8 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    752.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    290 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    753 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2628 micro
Összesen 1562 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

A salátához

Elkészítés

A salátához

  1. A zöldségeket, gyümölcsöt megmossuk, a kelbimbó vastag szárát alul levágjuk, majd felezzük, a körtét negyedeljük, magházát kivágjuk, majd további gerezdekre vágjuk, hogy vastagabb szeleteket kapjunk. A céklát meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk.
  2. A fűszereket elkeverjük egy kis tálban. Minden zöldséget külön elkeverünk némi olajjal és elég fűszerrel (azért csináljuk külön, hogy a cékla ne színezzen mindent lilára), majd három elkülönített sávban egy tepsire helyezzük őket.
  3. A tepsit 190 fokos sütőbe tesszük: 40 percre fóliával letakarva, majd további 5 percre fólia nélkül, a grillfunkciót bekapcsolva.
  4. Míg a zöldségek sülnek, a gerslit másfélszeres mennyiségű, sós vízben puhára, de enyhén ruganyosra, harapósra főzzük.
  5. Az olívaolajat és ecetet valamint a fűszerkeverékből egy teáskanálnyit elkeverünk egy nagy tálban. Még melegen hozzáadjuk a gerslit, körtét, céklát és kelbimbót, majd alaposan összeforgatjuk a salátát. Megkóstoljuk, ha kell sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1074
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 06.

Receptkategóriák

Meleg zöldséges gerslisaláta
Lakos Benedek 264 recept

Könnyed ebédnek vagy vacsorának is beállhatna ez a gabonás-zöldséges, őszies ízekkel telepakolt saláta. Fogyasztása melegen ajánlott (a kifejezés összes értelmében), ugyanis ízei akkor jönnek át a legharsányabban.

Hozzávalók

A salátához

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek