r
Nosalty Logó

Fiákeres gulyás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marianna
Fiákeres gulyás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 676 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2708 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1579.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    930 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    956 micro
Összesen 676 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    223.7 g

Zsír

  • Összesen
    142.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6317.8 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    1063 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    2600 mg
  • Nátrium
    2003 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1739 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    875 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    401 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    3721 micro
  • β-crypt
    515 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    3823 micro
Összesen 2708 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    455 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felkockázzuk (hártyás, inas részeket eltávolítjuk).
  2. A hagymát felkarikázzuk, és forró olajon kevergetve aranybarnára pirítjuk.Megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük a borecettel.
  3. A hagymát az edényből kivesszük, és félretesszük, a visszamaradt olajon a húst átpirítjuk, míg a színe világosabb nem lesz.
  4. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a majorannát (ha nem borecettel készítjük, akkor a reszelt citromhéjat), az őrölt köményt. Összekeverjük a paradicsompürével (vagy a ketchupot és a paradicsomot), és enyhén lepirítjuk.
  5. Liszttel megszórjuk, kevés vízzel felengedjük (2,5 dl), és felforraljuk.
  6. Hozzátesszük a félretett hagymát, és felöntjük egy kis forró vízzel (kb.1 dl). Lefedve, kb. 2 órán át puhára pároljuk. Időnként ellenőrizzük, hogy szükséges-e pótolni a vizet, és ha kell, apránként forró vizet adhatunk hozzá.
  7. A 4 tojást 10 perc alatt keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk, és éles késsel vagy tojás szeletelővel karikákra vágjuk. (Bécsben tükörtojással is ettem, de ahány ház, annyi szokás. Aki nem szereti a főtt tojást, készítse tükörtojással!)
  8. A virslit felkarikázzuk nagyobb darabokra, és a pörköltbe főzzük. Az uborkát szintén felkarikázzuk.
  9. Az elkészült gulyást szükség szerint utána ízesítjük.
  10. Tejföllel vagy anélkül, tálaláskor a gulyásra halmozzuk a tükörtojást vagy a főtt tojást és az uborkát. Megszórjuk friss, apróra vágott petrezselyemzölddel.
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 15972
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 15.

Ajánló

Friss házi kenyérrel vagy sós főtt krumplival kínáljuk. Italnak, mivel „bécsi fiákeres”, sört is fogyaszthatunk hozzá. Én néha a krumplit is belefőzöm. Sőt néha nokedlit adok hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marianna 11 recept

Egyszer az édesanyám a bécsi rokonoktól kapott recept alapján ezt a gulyást készítette a családnak egy szülinapibulira. Akkora sikere volt, hogy azóta minden évben elkészítjük valamilyen neves alkalomra. Ugyanis minél nagyobb adagban készül, annál finomabb! Bográcsban is kiváló!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek