Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott sertéstarja

Rakott sertéstarja
Rakott sertéstarja
140 perc / előkészület: 20 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az a zseniális ebben a receptben, hogy a köret és a hús egyszerre készül, így már csak egy kis savanyúság hiányzik a vasárnapi ebédhez!

 

Még több ízletes hozzávalót itt találsz!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kissé kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk, majd forró serpenyőben, némi olajon, mindkét oldalát pirosra sütjük.
  2. Egy tepsit kikenünk vékonyan olajjal, majd a meghámozott és felszeletelt krumpli felét ráhalmozzuk, megsózzuk. Erre jönnek az elősütött hússzeletek, amit megkenünk fokhagymás olajjal, majd jön a krumpli másik fele, amit szintén megsózunk.
  3. Fóliával letakarva egy órát, majd fólia nélkül újabb egy órát sütjük.
  4. Megkenjünk a tetejét tejföllel, megszórjuk sajttal, majd visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt rá nem pirul.
  • sütési hőfok: 185°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 35 367
elküldve: 6
receptkönyvben: 284
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: 2

szakács

Metro

Mióta szakács: 2016.11.16.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis hús krumplival rétegezve, rakott tarja

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

727
sertéstarja 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
burgonya 50 dkg
napraforgó olaj 1 dl
fokhagyma 4 gerezd
tejföl 240 g
sajt 20 dkg