Nosalty Logó

Shoyu Ramen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pyrokty
Ezen a képen: Shoyu Ramen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Dashi alaplé

Tare szósz

Tálalás

Összesen 910 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Dashi alaplé

Tare szósz

Tálalás

Összesen 5443 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Dashi alaplé

Tare szósz

Tálalás

Összesen 95 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4895.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    4022 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    607.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    712 micro
Összesen 910 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    285.8 g

Zsír

  • Összesen
    238.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    29375.7 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    450 mg
  • Kálcium
    769 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    657 mg
  • Foszfor
    3259 mg
  • Nátrium
    24129 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    3646.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    352 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    969 micro
  • Kolin:
    1158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2210 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4271 micro
Összesen 5443 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 95 Kcal

Hozzávalók

Dashi alaplé

Tare szósz

Tálalás

Elkészítés

Dashi alaplé

  1. A csontokat tésztaszűrőbe tesszük és kicsit átmossuk. Érdemes a csontokat feldaraboltatni a hentessel, ha van rá lehetőség.
  2. Egy lábasban felteszünk vizet forrni, ha felforrt, belerakjuk a csontokat, majd hagyjuk forrásban levő vízben 5-6 percig.
  3. A 2 fej fokhagymát széltében félbevágjuk, a póréhagymát megmossuk, kettévágjuk, és felszeleteljük a gyömbért.
  4. A vizet leöntjük a csontokról, a csontokat kicsit átmossuk, majd visszatesszük őket a lábasba. Ráöntjük a csirke alaplevet, beledobáljuk a fokhagymát, a gyömbért és a póréhagymát, majd az wakame/kombu lapot is. Felöntjük az egészet annyi vízzel, ami ellepi.
  5. A vizet nagy lángon, fedő nélkül forraljuk, majd leszedjük a habot a tetejéről. Ügyeljünk arra, hogy ne keverjük meg a levest!
  6. Vegyük lejjebb a lángot, és fedő alatt főzzük 2 órán át. Ha letelt a 2 óra, rakjuk bele a tarját, majd főzzük vele együtt még 1 órán át. Érdemes a Tare szószt elkészíteni közben.
  7. Szedjük ki a húst, locsoljuk meg 2-3 evőkanál Tare szósszal, majd rakjuk félre kihűlni. Az alaplevet szűrjük le egy másik edénybe, vagy szedjünk ki belőle mindent egy kiszedővel.

Tare szósz

  1. Az összes hozzávalót tegyük egy edénybe, közepes lángon forraljuk 5-6 percig, majd hagyjuk kihűlni

Tálalás

  1. A kihűlt húst szeleteljük fel, a ramen tésztát pedig csomagoláson lévő leírás szerint főzzük meg.
  2. Tegyünk egy tányérba a Tare szószból 3-4 evőkanállal, majd öntsük fel az alaplével. Vigyázzunk, mert a Tare szósz adja meg a leves sósságát, érdemes kevesebbet hozzáadni, és később adni hozzá még, ha nem elég sós.
  3. Rakjuk a levesbe a tésztát és a szeletelt húst. Ízlés szerint pedig szeletelt újhagymát és főtt tojást is tehetünk a tetejére.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 8266
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

pyrokty 4 recept

Párommal nagyon szeretjük az ázsiai konyhát, azon belül is legfőképp a japán konyhát. A ramen talán az egyik kedvencünk, és szerettem volna otthon is olyan jól csinálni, mint egy ramenezőben, úgyhogy kísérleteztem egy kicsit, mire megtaláltam ezt a receptet. A hozzávalók a legtöbb ázsiai boltban beszerezhetőek. Kicsit időigényes, úgyhogy ha vendégseregnek csináljuk, akkor érdemes előtte nap már elkészíteni az alaplevet a hússal.

Hozzászólások

ELF eleven

Szuper remélem lesznek még japán receptek nagyon szeretem én is.a leveseket :)

Hozzávalók

Dashi alaplé

Tare szósz

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!