Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Shoyu Ramen

Shoyu Ramen
Shoyu Ramen
240 perc / előkészület: 30 perc főzés: 210 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párommal nagyon szeretjük az ázsiai konyhát, azon belül is legfőképp a japán konyhát. A ramen talán az egyik kedvencünk, és szerettem volna otthon is olyan jól csinálni, mint egy ramenezőben, úgyhogy kísérleteztem egy kicsit, mire megtaláltam ezt a receptet. A hozzávalók a legtöbb ázsiai boltban beszerezhetőek. Kicsit időigényes, úgyhogy ha vendégseregnek csináljuk, akkor érdemes előtte nap már elkészíteni az alaplevet a hússal.

hozzávalók / 6 adag

Dashi alaplé

Tare szósz

Tálalás

Szólj hozzá!

elkészítés

Dashi alaplé

  1. A csontokat tésztaszűrőbe tesszük és kicsit átmossuk. Érdemes a csontokat feldaraboltatni a hentessel, ha van rá lehetőség.
  2. Egy lábasban felteszünk vizet forrni, ha felforrt, belerakjuk a csontokat, majd hagyjuk forrásban levő vízben 5-6 percig.
  3. A 2 fej fokhagymát széltében félbevágjuk, a póréhagymát megmossuk, kettévágjuk, és felszeleteljük a gyömbért.
  4. A vizet leöntjük a csontokról, a csontokat kicsit átmossuk, majd visszatesszük őket a lábasba. Ráöntjük a csirke alaplevet, beledobáljuk a fokhagymát, a gyömbért és a póréhagymát, majd az wakame/kombu lapot is. Felöntjük az egészet annyi vízzel, ami ellepi.
  5. A vizet nagy lángon, fedő nélkül forraljuk, majd leszedjük a habot a tetejéről. Ügyeljünk arra, hogy ne keverjük meg a levest!
  6. Vegyük lejjebb a lángot, és fedő alatt főzzük 2 órán át. Ha letelt a 2 óra, rakjuk bele a tarját, majd főzzük vele együtt még 1 órán át. Érdemes a Tare szószt elkészíteni közben.
  7. Szedjük ki a húst, locsoljuk meg 2-3 evőkanál Tare szósszal, majd rakjuk félre kihűlni. Az alaplevet szűrjük le egy másik edénybe, vagy szedjünk ki belőle mindent egy kiszedővel.

Tare szósz

  1. Az összes hozzávalót tegyük egy edénybe, közepes lángon forraljuk 5-6 percig, majd hagyjuk kihűlni

Tálalás

  1. A kihűlt húst szeleteljük fel, a ramen tésztát pedig csomagoláson lévő leírás szerint főzzük meg.
  2. Tegyünk egy tányérba a Tare szószból 3-4 evőkanállal, majd öntsük fel az alaplével. Vigyázzunk, mert a Tare szósz adja meg a leves sósságát, érdemes kevesebbet hozzáadni, és később adni hozzá még, ha nem elég sós.
  3. Rakjuk a levesbe a tésztát és a szeletelt húst. Ízlés szerint pedig szeletelt újhagymát és főtt tojást is tehetünk a tetejére.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 3 685
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

pyrokty

Mióta szakács: 2018.07.11.
2 recept

receptjellemzők

konyha: japán
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
kategória: levesek
nehézség: nehéz
mikor: ebéd
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

ramen

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

900
sertéscsont 0.5 kg
póréhagyma 2 db
wakame 50 g
gyömbér 50 g
fokhagyma 2 fej
csirke alaplé 2 dl
sertéstarja 1 kg
víz 2 l
gyömbér 50 g
szójaszósz 320 ml
szaké 2 dl
mirin 2 dl
fokhagyma 1 gerezd
főtt tojás 1 db
újhagyma 1 közepes db
ázsiai tészta 50 dkg