r
Nosalty Logó

Egyben sült sertéstarja zöldséges gombával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gombagasztro
Egyben sült sertéstarja zöldséges gombával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1025 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3075 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.7 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2120 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1167 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    616.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1194 micro
Összesen 1025 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    287.2 g

Zsír

  • Összesen
    188.1 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6359.9 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    444 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    3502 mg
  • Nátrium
    1510 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1849.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    484 micro
  • K vitamin:
    414 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    1278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1014 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3583 micro
Összesen 3075 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tarját jól befűszerezzük, majd felhevített serpenyőben kérgesítjük. Ezután egy fedeles tepsibe helyezzük és 180 fokon egy órát sütjük.
  2. Ekkor hozzáadjuk a kelbimbót, karfiolrózsákat, csiperkegombát, hagymát, fokhagymát és puhára sütjük.
  3. A serpenyőben visszamaradt zsiradékból pecsenyelevet készítünk. Kevés alaplével és fűszerekkel felöntjük és a sütés ideje alatt a tarját ezzel locsolgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 83
  • Össznézettség: 3538
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyben sült sertéstarja zöldséges gombával
Gombagasztro 357 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek