r
Nosalty Logó

Mustáros-fűszeres pácolt tarja

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Mustáros-fűszeres pácolt tarja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
grill
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 338 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1345 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 233 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 338 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    105.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1977.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    997 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1087 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 1345 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 233 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokat megtisztítjuk, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
  2. A páchoz egy tálkába öntjük az olívaolajat, a mustárokat, majd sorban a fűszereket és reszelt fokhagymát. Alaposan elkeverjük, majd egy ecset segítségével vastagon bekenjük vele a tarják mindkét oldalát.
  3. Egy zárható dobozba tesszük a szeleteket, lezárjuk, majd legalább egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
  4. Egy grillserpenyőbe kevés olajat hevítünk, és oldalanként 2-2 percig sütjük a hússzeleteket, majd egy olajjal kikent tepsibe tesszük, és 150 fokon, oldalanként 20-20 percig sütjük.
  5. Friss salátával, kenyérrel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 531
  • Tegnapi nézettség: 70
  • 7 napos nézettség: 1048
  • Össznézettség: 150564
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Akár grillen, akár otthon a konyhában készítjük, ezzel a mustáros-fűszeres páccal készült tarjával nem lőhetünk mellé.   

Hozzászólások (1)

Jutka0517

A sertéstarját nem egy éjszaka, hanem több -minimum 3-4- NAPIG érdemes pácolni, h?t?ben, ügyelve, hogy az olajos pác jól fedje, el legyen zárva a leveg?t?l a hús, akkor lesz jó puha a sült!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek