r
Nosalty Logó

Vasi pecsenye sertéstarjából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 618 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2470 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 192 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 618 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.2 g

Zsír

  • Összesen
    170.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2957.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 2470 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 192 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéstarját kissé kiverjük, majd a szeletek szélén -ha van inas rész- bevágjuk.
  2. A tejet egy tálba öntjük, 5 gerezd fokhagymát belenyomunk, és a húst egyesével, de szorosan belenyomkodjuk. Pár órát állni hagyjuk, de idő hiányában legalább 1/2 órát (nekem ennyire tellett).
  3. Ezután lecsöpögtetjük, megsózzuk, és a borssal, pirospaprikával fűszerezett lisztbe forgatjuk.
  4. Serpenyőben, olajban -ami csak max. a hússzelet fele magasságáig érjen- szép pirosra sütjük.
  5. A maradék fokhagymát átnyomjuk, és ízlés szerint rákenjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 85
  • 7 napos nézettség: 760
  • Össznézettség: 153624
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vasi pecsenye sertéstarjából
Vicikó 251 recept

Krumplipüré zöldben köretemmel tálaltam, és ettük. Igen ízlett.. :-)

Hozzászólások

Gabys

Szinte tudtam:))))) Máris mentettem. Köszönöm (ezt is) ! Üdv:Gabi

Vicikó

;-) Megvolt már a nagy nap? :-) V

Gabys

Aham:) + is írtam, csak hogy ne izgulj tovább:))))) G

Éva-Anyóca

Megláttam, megszerettem, mentettem. Köszönöm. :)

Törölt felhasználó

A gyereknek sikerült tarja helyett karajt meg combhúst vennie a hentesnél.A többi ment mint a karikacsapás.A bepácolt húst aszerint sütöttem ki,hogy ki mikor ért haza.Nem volt macerás.Míg a levest kanalazták,simán volt annyi id?m,hogy a husit kisüssem.Máris egyike a kedvenc sültjeimnek!Lerniben sült rozmaringos krumplival ideális ebéd.

Vicikó

Kedves Mónika! Örülök, hogy ízlett! :-) És azt is, hogy meg is írtad. További jó sütés-f?zést kívánok Neked! Üdv:-) Vici

rozsa1958

Ez lesz a vasárnapi menü csak fehér burgonyapürével

Törölt felhasználó

Sziasztok! Uj vagyok az oldalon ill. a recept elkesziteseben is, ezert kerdeznem ,mit rontottam el, ha a fele ragos maradt a felenel meg odasült a paprika ? :) Elöre is köszi a valaszt.

Vicikó

Szia! El?ször is arra gondolok, hogy talán nem volt egyenletes vastagságúra kiklopfolva a hús szelet, nem sült egyenletesen, ezért volt a fele rágós. Hogy a paprikával mi történt, azt már nem tudom.Bocs. Valamennyi kisül sütéskor bel?le, az tény. Üdv:-) Vici

Törölt felhasználó

Köszönöm a valaszt, abban biztam, hogy "gyarilag" eleg vekonyak a husszeletek, szoval ugy tünik legközelebb nem uszom meg a klopfolast :)

Vicikó

Szia! Igen, hát a klopfolást sajnos ritkán lehet megúszni, ha hirtelen szelet húst akarunk sütni. F?leg ha a hentes, vagy mi kézzel szeleteljük fel. Sok sikert a esetleges következ? vasi pecsenyéhez! :) Üdv:-)Vici

vadgesztenye

A klopfolásnak nem , csak az elvékonyítás a célja, hanem a hús rostjainak a puhítása.Er?sebb szálú húsnál, mint a tarja célszer? olyan klopfolót használni aminek egyik "fején" apró kis kések, inkább lapos tüskék vannak. Ezek átvágják a rostokat és nem ugrik össze. (1975-t?l a munkahelyemen használtam ilyet fémb?l készült és szögletes volt. Azóta egyszer láttam egy nagyáruházban kicsit drágább volt a hagyományosnál) Az egyenetlen sütés oka lehet az edény is amennyiben az alja nem osztja el egyenletesen a h?t, és pl. takarék lángon, csak közvetlen a láng alatt van megfelel? h?mérséklet a szélén pedig alacsony. A recept amúgy tökéletes én is sokszor készítem. Üdvözlettel:Erzsi

Vicikó

Kedves Erzsi! Köszönjük szépen, hogy ilyen jól összefoglaltad a klopfolás lényegét! Tökéletes! :) Nekem is ilyen fém, tüskés klopfolóm van, és nagyon jól lehet használni, mert csak az egyik fele tüskés, a másik sima. Húsa válogatja, hogy van amikor elég csak a sima oldalát bevetni. Boldog Karácsonyt kívánok Neked! Üdv:-) Vici

vadgesztenye

Kedves Vicikó! Köszönöm a kedves szavaid, és hogy a sok finomság receptjét megosztod velünk. Boldog Karácsonyt kívánok! Szeretettel: Erzsi

z1

Szia! Alacsonyabb h?mérsékleten süsd ( kisebb lángon ) így a hús jobban átsül, több ideje marad a puhulásra, a paprika pedig nem ég meg. Z.

Törölt felhasználó

Finom! /A zöld körettel együtt./

carissima

Sajnos a paprikás bevonat nekem is odasült. De érdekes módon nem mindegyik szeletnél, és volt olyan szelet, ahol az "els?" oldal tökéletes lett, a második meg odasült.....Mit csináltam rosszul? Egyébként meg iszonyat finom! Pláne ahol rajta maradt a paprika! Ezért is szeretném tudni, mi az oka az odasülésnek. El?re is köszönöm a segítséget!

whatsoever

Üdvözletem! A köret a képen micsoda? Roppant guszta! Gratulálok! :) w

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek