Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vasi pecsenye sertéstarjából

Vasi pecsenye sertéstarjából
Vasi pecsenye sertéstarjából
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Krumplipüré zöldben köretemmel tálaltam, és ettük. Igen ízlett.. :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéstarját kissé kiverjük, majd a szeletek szélén -ha van inas rész- bevágjuk.
  2. A tejet egy tálba öntjük, 5 gerezd fokhagymát belenyomunk, és a húst egyesével, de szorosan belenyomkodjuk. Pár órát állni hagyjuk, de idő hiányában legalább 1/2 órát (nekem ennyire tellett).
  3. Ezután lecsöpögtetjük, megsózzuk, és a borssal, pirospaprikával fűszerezett lisztbe forgatjuk.
  4. Serpenyőben, olajban -ami csak max. a hússzelet fele magasságáig érjen- szép pirosra sütjük.
  5. A maradék fokhagymát átnyomjuk, és ízlés szerint rákenjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 116 327
elküldve: 34
receptkönyvben: 1 039
elkészítve: 70/76
Facebookon megjelent: 1

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymás tarjaszelet, fokhagymás pecsenye szelet, fokhagymás tejben pácolt sertéstarja

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

carissima
carissima Sat, 2017-05-27 15:00

Sajnos a paprikás bevonat nekem is odasült. De érdekes módon nem mindegyik szeletnél, és volt olyan szelet, ahol az "első" oldal tökéletes lett, a második meg odasült.....Mit csináltam rosszul? Egyébként meg iszonyat finom! Pláne ahol rajta maradt a paprika! Ezért is szeretném tudni, mi az oka az odasülésnek. Előre is köszönöm a segítséget!

csarlifirpo
csarlifirpo Sat, 2013-12-07 19:53

Sziasztok! Uj vagyok az oldalon ill. a recept elkesziteseben is, ezert kerdeznem ,mit rontottam el, ha a fele ragos maradt a felenel meg odasült a paprika ? :) Elöre is köszi a valaszt.

z1
z1 / z1 Sun, 2014-03-09 09:11

Szia!
Alacsonyabb hőmérsékleten süsd ( kisebb lángon ) így a hús jobban átsül, több ideje marad a puhulásra, a paprika pedig nem ég meg.
Z.

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2013-12-08 22:06

Szia!
Először is arra gondolok, hogy talán nem volt egyenletes vastagságúra kiklopfolva a hús szelet, nem sült egyenletesen, ezért volt a fele rágós.
Hogy a paprikával mi történt, azt már nem tudom.Bocs. Valamennyi kisül sütéskor belőle, az tény.
Üdv:-) Vici

csarlifirpo
csarlifirpo Mon, 2013-12-09 00:12

Köszönöm a valaszt, abban biztam, hogy "gyarilag" eleg vekonyak a husszeletek, szoval ugy tünik legközelebb nem uszom meg a klopfolast :)

vadgesztenye
vadgesztenye Mon, 2013-12-16 15:11

A klopfolásnak nem , csak az elvékonyítás a célja, hanem a hús rostjainak a puhítása.Erősebb szálú húsnál, mint a tarja célszerű olyan klopfolót használni aminek egyik "fején" apró kis kések, inkább lapos tüskék vannak. Ezek átvágják a rostokat és nem ugrik össze. (1975-től a munkahelyemen használtam ilyet fémből készült és szögletes volt. Azóta egyszer láttam egy nagyáruházban kicsit drágább volt a hagyományosnál) Az egyenetlen sütés oka lehet az edény is amennyiben az alja nem osztja el egyenletesen a hőt, és pl. takarék lángon, csak közvetlen a láng alatt van megfelelő hőmérséklet a szélén pedig alacsony. A recept amúgy tökéletes én is sokszor készítem.
Üdvözlettel:Erzsi

vicikó
Vicikó / vicikó Tue, 2013-12-17 11:39

Kedves Erzsi!

Köszönjük szépen, hogy ilyen jól összefoglaltad a klopfolás lényegét! Tökéletes! :)

Nekem is ilyen fém, tüskés klopfolóm van, és nagyon jól lehet használni, mert csak az egyik fele tüskés, a másik sima. Húsa válogatja, hogy van amikor elég csak a sima oldalát bevetni.

Boldog Karácsonyt kívánok Neked!
Üdv:-) Vici

vadgesztenye
vadgesztenye Wed, 2013-12-18 22:30

Kedves Vicikó!
Köszönöm a kedves szavaid, és hogy a sok finomság receptjét megosztod velünk.

Boldog Karácsonyt kívánok!
Szeretettel: Erzsi

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2013-12-09 12:37

Szia!
Igen, hát a klopfolást sajnos ritkán lehet megúszni, ha hirtelen szelet húst akarunk sütni.
Főleg ha a hentes, vagy mi kézzel szeleteljük fel.

Sok sikert a esetleges következő vasi pecsenyéhez! :)

Üdv:-)Vici

balintmonika
balintmonika Wed, 2013-06-05 09:49

A gyereknek sikerült tarja helyett karajt meg combhúst vennie a hentesnél.A többi ment mint a karikacsapás.A bepácolt húst aszerint sütöttem ki,hogy ki mikor ért haza.Nem volt macerás.Míg a levest kanalazták,simán volt annyi időm,hogy a husit kisüssem.Máris egyike a kedvenc sültjeimnek!Lerniben sült rozmaringos krumplival ideális ebéd.

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2013-06-05 12:05

Kedves Mónika!

Örülök, hogy ízlett! :-) És azt is, hogy meg is írtad.

További jó sütés-főzést kívánok Neked!
Üdv:-) Vici

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2013-04-03 16:50

Szinte tudtam:))))) Máris mentettem. Köszönöm (ezt is) ! Üdv:Gabi

618
sertéstarja 60 dkg
fokhagyma 8 gerezd
tej 5 dl
finomliszt 80 g
fűszerpaprika 3 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl