Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orjaleves

Orjaleves
Orjaleves
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer kipróbáltam, azóta csak így készítem.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarját és a csontot feltesszük hideg vízbe főni annyiban, ami ellepi. Lehabozzuk, és lassú tűzön kezdjük főzni. Beletesszük a borsot, a leveskockát, és sózzuk.
  2. Zöldségeket megpucoljuk. A levesbe 1,5 óra után beletesszük a zöldségeket, és készre főzzük.
  3. Kiszedjük a húst, csontot, zöldségeket. A levest átszűrjük, befűszerezzük (szerecsendió, gyömbér), ha kell, utána sózzuk. Beletesszük a metélőhagymát. Pótolhatjuk az elfőtt vizet.
  4. Húst és a zöldségeket metéltre vágjuk, és tetszés szerinti kifőtt tésztával (csiga, eperlevél, metélt) tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 20 431
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Melange86

Mióta szakács: 2017.02.25.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csontleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

498
sertéstarja 1.2 kg
sertéscsont 0.5 kg
fehérrépa 50 dkg
sárgarépa 50 dkg
zeller 20 dkg
gomba 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
karalábé 1 közepes db
fekete bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 3 csipet
gyömbérpor 1 kk
metélőhagyma 1 ek
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
víz 2 l