Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Régimódi töltött káposzta

Régimódi töltött káposzta
Régimódi töltött káposzta
290 perc / előkészület: 35 perc főzés: 15 perc sütés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg féle töltött káposztát készítünk karácsonykor - ez egy egyszerű, rusztikus régi recept!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

fehér kenyér és tejföl

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát kockára vágjuk, és kiolvasztjuk. Szűrőlapáttal eltávolítjuk a pörcöket, és félretesszük.
  2. A vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, és 10 percig üvegesítjük a visszamaradt szalonnazsíron.
  3. Hozzáadjuk a megmosott és megszárított rizst, és újabb 5 percig kevergetve főzzük, míg a rizs is üveges lesz.
  4. Egy mélyebb tálba tesszük a kétfajta darált húst. Hozzáadjuk a hagymás rizst, a szalonnapörcöket, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadunk még egy deci vizet, majd összedolgozzuk.
  5. A savanyú káposzta leveleit kiterítjük magunk elé. Ha vastagok lennének az erei, kicsit megcsapkodjuk húsklopfolóval. Beleteszünk egy adag tölteléket, behajtjuk a két oldalát, majd szorosan feltekerjük, hogy ki ne essen a töltelék a levélből.
  6. Egy nagyobb cserépfazék vagy öntöttvas fazék aljára teszünk egy adag savanyú káposztát, majd pár darab oldalast. Teszünk rá 3-4 tölteléket, majd befedjük káposztával és oldalassal. Addig folytatjuk a rétegezést, míg elfogynak a hozzávalók. A végén felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Ha cserépfazekat használunk, előtte áztassuk be!
  7. Az edényt tegyük sütőbe, majd kapcsoljuk 120 fokra, és süssük 4-5 órán át.
  • sütési hőfok: 120°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 57 601
elküldve: 5
receptkönyvben: 46
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
959 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: római tál receptek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

töltött káposzta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2018-12-14 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.12.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

751
füstölt szalonna 15 dkg
vöröshagyma 15 dkg
rizs 12 dkg
sertéscomb 40 dkg
sertéstarja 40 dkg
víz 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
káposztalevél 12 közepes db
savanyú káposzta 1 kg
füstölt oldalas 50 dkg
víz 1.2 l