r
Nosalty Logó

Brassói aprópecsenye 10. - egyszerűen

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Livike29
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A burgonyához

Összesen 1099 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A burgonyához

Összesen 5497 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A burgonyához

Összesen 166 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1099 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.6 g

Zsír

  • Összesen
    404 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    181 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4714.4 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    2772 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1886.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    117 mg
  • C vitamin:
    299 mg
  • D vitamin:
    300 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    917 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 5497 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 166 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A húshoz

A burgonyához

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst megmossuk,megtöröljük, éskockákra vágjuk. A nagyon zsíros részeket eltávolítjuk.
  2. Felhevített olajba a hústkifehéredésig pirítom, majd amikor levet engedett,fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, akkor pótoljuk, míg a hús teljesen meg nem puhult.
  3. Az ízesítést mindenki maga döntheti el, hogy milyen legyen. (Én most egy boltifokhagymás fűszerkeveréket használtam.)
  4. A puhára párolt húst zsírjára sütjük.
  5. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és kockákra vágva, olajban megsütjük.
  6. Amikor a hússzépen kipirosodott, fokhagymát aprítunk rá, majd a megsült krumplival egynagy tálban óvatosan összekeverjük.
  7. Díszítésnek petrezselyemmel hintetjük meg.
  • Elkészítettem: 26 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 67
  • 7 napos nézettség: 784
  • Össznézettség: 581744
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Brassói aprópecsenye 10. - egyszerűen
Livike29 20 recept

Az egyik gyerekkori kedvencem a brassói. Anyukám mindig így készítette el nekünk, és még a mai napig is csak az Ő által készített brassói a legfinomabb a világon! (Én csak próbálkozom, de azért remélem, mindenkinek tetszik majd a recept!)

Hozzászólások

Manna70

Ez a recept hasonlít a legjobban arra, ahogy én csinálom. Annyi a különbség, hogy a kockákra vágott krumplit el?bb forró s?s vízben félig megpuhítom és csak azután sütöm meg. A fiaimnak annyira izlik, hogy gyakran hús nélkül is megcsinálom.

Livike29

:)

Larzsan

Írod a készítésnél " 2.Egy lábasban fed? alatt puhára pároljuk" a húst. Nem kellene el?bb egy pici zsíradékra dobni, majd utána párolni a húst ?

Manna70

Ez a recept hasonlít a legjobban arra, ahogy én csinálom. Annyi a különbség, hogy a kockákra vágott krumplit el?bb forró s?s vízben félig megpuhítom és csak azután sütöm meg. A fiaimnak annyira izlik, hogy gyakran hús nélkül is megcsinálom.

Livike29

Kedves Manna, Bevallom: én lustaságból nem teszem el?tte oda f?ni, csak megpucolom, majd be az olajsüt?be és kész.

Törölt felhasználó

Én is így csinálom, de 2 pici különbséggel: mivel mi nagyon szeretjük a fokhagymát már a hús párolásánál teszek bele, és természetesen utólag is mikor kész, de ez már ízlés dolga, a másik pedig, hogy ?rölt pirospaprikával meghintem miel?tt összekeverem, így egy kicsit magyarosabb :). Egyébként gratulálok a receptért, ez az igazi brassói! :)

Livike29

Köszönöm szépen!

Törölt felhasználó

Néhány Brassói-receptben szerepel szalonna is, ajánlom bele, finom íze lesz t?le!

Livike29

Kedves Dorina, Vannak olyan napok, amikor máshoz van kedvem, nem a hagyományos anyukám féle brassóihoz. Olyankor a lábasba beleszórom a szalonnát, esetleg ha van otthon egy pár karika kolbászt, majd ha egy kicsit kieresztette a zsirját, hozzá teszek 1-2 fej hagymát. Amikor ez üvegesre pirult, beleteszem a húst is és folytatom a receptet a fent leírt módon. :) Ha van egy alap recept, azt már evvel-avval lehet variálni, így sosem unjuk meg :) Köszönöm, Lívi

Törölt felhasználó

Na végre!!!Valaki tudja milyen az igazi Brassói!!!!Gratulálok!Szerintem,ha valaki másként csinálná,az adjon neki valami másik nevet!Csatlakozom Livike29-hez.Szerintem is lehet sokféle módon variálni,de az már nem brassói.Én például csináltam már füstölt csülökkel,úgy hogy a csülköt el?tte megf?ztem,kicsontoztam,kockára vágtam.Aztán meg csináltam már lecsósan is,amit süt?be téve megbolondítottam sajttal,tejföllel.Egyik kedvenc receptem,mert rengeteg módon lehet variálni.Üdv Kittina

Livike29

Köszönöm szépen :)

Risi

Mi is így készítjük és nagyon szeretjük! Ma is ez volt az ebéd cukkinikrém-levessel... :-)

Livike29

:)

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet, nagyon gyors és nagyon finom volt!!

Livike29

:) Köszönöm

Éva-Anyóca

Köszönjük a mai ebédet, finom volt. Szép délutánt kívánok! Éva-Anyóca

Livike29

Köszönöm szépen! :D

Törölt felhasználó

Én is így készítem, szerintem is ez az igazi. Még nem gondoltam arra, hogy alapreceptként használjam, itt olvasom, hogy ti variáljátok lecsósan, szalonnásan, stb. Ezek nagyon jó tippek, ha végig gondolom, szinte csak a képzelet szab határt. (Nekem ugyan a pirospaprika nem illik a képbe, de az is egy lehet?ség.) Nálunk sok fokhagymával az igazi, és a borsot sem hagynám ki bel?le. A jöv?ben többféleképpen, változatosabban fogom elkészíteni. Köszi az ötletet!

Livike29

Valóban úgy az igazi, sok fokhagymával :D

Hagymafaló

Mi is épp így készítjük! Mire megtaláltam ezt a receptet... :) Illetve petrezselymet maximum díszítésnek szórunk rá, fokhagymából viszont fél kiló húshoz (ami mindig sertéscomb vagy tarja) legalább egy fej fokhagymát teszünk. Szeretjük a fokhagymát. :)

Ardnax0

Végre megtaláltam az alap receptet. Egyszer?, és finom. Köszönöm a receptet!

Livike29

Én köszönöm :)

Törölt felhasználó

Tetszik a recept, csak az lenne a kérdésem, hogy a húst natúr üresben pároljam a lábosban, vagy tegyek alá egy kis vizet? Én is nagyjából így csinálom, de én a húst egy kevés olajon megpirítom és aztán hagyom fed? alatt párolódni. És én még teszek hozzá majorannát is.

Livike29

Kedves enike76, Én úgy szoktam, hogy a húst naturba teszem oda kevés olajon, hogy egy kicsit kifehéredjen, aztán maga a hús is enged egy kis levet és én is öntök alá egy kis vizet. Üdv, Lívi

plentera85

Ez az igazi brassói recept, szuper,hogy nem bonyolítottad túl, nálunk annyi a különbség, hogy megy a hús alá egy jó nagy fej vöröshagyma is apróra vágva,vagy karikázva meg egy babérlevél.Illetve mi is jó fokhagymásan szeretjük, úgyhogy általában egy egész fej fokhagyma megy bele :) Az arányok szuperek egyébként,nem kell túl húsozni,én is hamarabb megeszem a krumplit mint a húst ^_^

Livike29

Köszönöm :)

Törölt felhasználó

Ez az egyetlen eredeti brassói recept a NOSALTY receptjei között , mert nincs benne vöröshagyma. Biztosan jó vöröshagymával is, de annak az ételnek nem brassói a neve. Köszönöm. ?

Livike29

Köszönöm :)

wyckee

Igaz, nekem úgy már pörkölt !

Csurgóné Erzsébet

Így készítem én is,csak borsozom is.A többi variáció is biztos finom lehet.

Livike29

:D

Mangó81

Ha csirke hússal csinálnám, azzal gáz? Próbálta már azzal valaki?

Livike29

Kedves Mangó81, Én ugyan még nem próbáltam csirkehússal, de nyugodt szívvel ajánlom, hogy próbáld ki. Nem fogsz benne csalódni! Sok sikert! Várom a beszámolót! Üdv: Livike29

Hozzávalók

A húshoz

A burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?