r
Nosalty Logó

Pikáns tarjaragu serpenyőből

Iluska
Pikáns tarjaragu serpenyőből
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

546
Kalória
44g
Fehérje
3g
Szénhidrát
38.4g
Zsír
193g
Víz
162.1g
Koleszterin
546mg
Élelmi rost
905.4mg
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 546 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2184 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    193 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 546 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.9 g

Zsír

  • Összesen
    153.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3300.8 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1943 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    771.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    331 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    756 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 2184 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 192 kcal

Elkészítés

  1. A fűszereket a só kivételével egy kis tálban keverjük össze. Vagdossuk csíkokra a tarját, jól fűszerezzük be mindenhol. Egy-két órát hagyjuk állni!!
  2. Egy serpenyőben a zsírba vagdossuk apróra a vöröshagymát, enyhén pároljuk meg, majd tegyük rá a húst, és kezdjük el sütni, időnként megkeverve. Mikor érezzük, hogy puhul, sózzuk meg, és a fokhagymát is törjük rá.
  3. Tegyünk rá fedőt és pároljuk puhára, időnként kevés vizet tegyünk alá, hogy ne égjen meg. Így pároljuk készre.
  4. Tálaláskor tetszés szerinti körettel, savanyúsággal, esetleg kenyérszelettel tálaljuk. Jó étvágyat!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p

Ez a recept nálunk a gyors, de mégis házias ízeket idéző ebédek sztárja. A tarja omlósra sül, a fűszerek pedig tökéletesen átjárják. Bármilyen körettel, vagy épp egy szelet puha kenyérrel tunkolva egyszerűen mennyei!! :-)))

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek