Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lacipecsenye

Lacipecsenye
Lacipecsenye
140 perc / előkészület: 100 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lacipecsenye a  lacikonyha fő, névadó készítménye vagy röviden laci. Ez nem más, mint gyors tűzön, frissen, hagymás, paprikás zsírban sült sertéshús-szelet (leginkább sertéstarja, -comb), amit egy ketté vágott cipó közé vagy kenyérszeletre tesznek.

 


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Borajánlat: Tokaji Furmint 
Tokaj-hegyalja legfőbb szőlőfajtájából készült, színe mély arany, egyénisége magán hordozza a szőlő határozott karakteres tulajdonságait. A tartalmas, férfias, hosszú ízek kedvelőinek ajánljuk. Poharazgatásokhoz, pörköltekhez, fűszeres magyar ételek mellé ajánljuk 10-11 C°-on fogyasztva.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarját ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a rostokra merőlegesen kicsit bevagdossuk, kiklopfoljuk, sóval, borssal befűszerezzük, és kb. egy órát  állni hagyjuk.
  2. Egy nagyobb lábasban megolvasztjuk a mangalicazsírt.
  3. A hússzeleteket hirtelen az olvasztott zsírba tesszük, gyorsan átforgatjuk (a hús kifehéredjen), majd a szétnyomkodott fokhagymával és egy kevés vízzel higított félszáraz borral zsírjára sütjük. (Aki szereti, őrölt pirospaprikával megszórhatja.).
  4. Ha a lacipecsenyénk elkészült, kiszedjük, és párolt rizzsel, párolt zöldségekkel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 124 570
elküldve: 4
receptkönyvben: 356
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pácolt sertéstarja, fokhagymás-fűszeres tarja rövid sütéssel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-07 18:58

Az előbb elfelejtettem írni, hogy végre egy jó recept! Egyszerű és finom. Nincs is enél jobb disznóvágáson, puha kenyérrel és savanyúsággal...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-06 20:00

Kedves Mártika és Feri!
Egyik kedvenc ételünk, de most csak nézni fogom, mert elkezdtem a tavaszi fogyókúrát:(
De a recept nézésétől viszont éhes lettem:)))
Üdv: Erika

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-06 15:51

Szia!

A borajánlat nagyon "sántít". De ha te azt szereted, szíved joga furmintot szürcsölni hozzá.
Könnyed vörösre, siller-re, esetleg rosé-ra szavazok a Lacipecsenye mellé.

Gregor
Greg / Gregor Sun, 2011-03-06 22:54

Igen én is jobbnak tartom a sillert vagy rozét. A furmint tulajdonképpen majdnem desszertbor. Az édes mindenképpen. A száraz furmint pedig sokkal alkalmasabb beszélgetésekhez.

705
sertéstarja 1 kg
mangalica zsír 10 dkg
fokhagyma 3 gerezd
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
félszáraz fehérbor 0.5 dl