Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós pácolt sertéstarja

Omlós pácolt sertéstarja
Omlós pácolt sertéstarja
125 perc / előkészület: 20 perc sütés: 105 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Omlós húst szerettem volna, így előző este kedvenc René's Wine Heaven Muscat ottonel boromat is bevetve bepácoltam egy kis tarját, ami oly omlós lett, hogy azt nem is lehet szavakba önteni.

hozzávalók / 4 adag

Hús

Köret

Szólj hozzá!

elkészítés

Pácolás

  1. Mozsárban zúzzuk össze a fokhagymát, majoránnát egy jó nagy csipetnyi chilis sóval. (Ezt minden éven házilag keverem össze, ez isteni sültekhez, csirkéhez és sült burgonyához is).
  2. A keverékhez hozzáadjuk a bajor édes mustárt, ketchupot, citromlét, frissen őrölt borsot és a fehérbort. Jól elkeverjük.
  3. A felszeletelt, csont nélküli tarját jól bedörzsöljük a páccal, és egy olyan tálba tesszük, amelyben elfér a hús. Lefedjük folpackkal, és egy éjszakára hűtőbe rakjuk.

Sütés

  1. Másnap sütés előtt egy órával kivesszük a húst, és átrakjuk egy nem túl mély tepsibe. Öntünk még alá egy kis bort és vizet, de ne túl sokat, hogy alufólia alatt párolódni tudjon. A tetejére egy közepes laskára vágott lila hagymát szórunk.
  2. Lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. Kb. 45 percig lefedve sütjük.
  3. Közben a köretnek szánt burgonyát steak burgonya méretre vágjuk, előfőzzük. Mikor már könnyen beleszúrható a kés, akkor leszűrjük, és egy alacsony falú tepsiben olívaolajba forgatjuk. Megszórjuk rozmaringgal és a chilis sóval is. Berakjuk a sütőbe ezt is.
  4. A 45 perc letelte után levesszük az alufóliát, időnként megforgatva még egy órát sütjük, de már légkeverésre állítva a sütőt.
  5. Amikor kellő omlós lett a hús, kivesszük a sütőből, és szaftjával meglocsolva tálaljuk. A páchoz használt bort szolgáljuk fel hozzá. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 609
elküldve: 2
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Elementsaqua

Mióta szakács: 2018.03.18.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tepsis tarja

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

974
fokhagyma 10 gerezd
majoranna 3 kk
3 kávéskanál
bors 2 kávéskanál
mustár 2 teáskanál
ketchup 2 ek
olívaolaj 2 ek
citromlé 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
félszáraz fehérbor 2 dl
sertéstarja 1.5 kg
lila hagyma 1 db
burgonya 1 kg
rozmaring 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek