Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csiperkegombás-rukkolás pizza

Csiperkegombás-rukkolás pizza
Csiperkegombás-rukkolás pizza
50 perc / előkészület: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha még nem készítettünk otthon pizzatésztát, akkor kezdjük el. Olcsóbb, jobb, finomabb, és nem mellékesen tudjuk, miből készült. Jelen esetben erre pizzára feltétként póréhagymás gombaszeletek, parmezán és friss rukkola került. Isteni!

hozzávalók / 3 adag

Paradicsomszósz

Tészta

Feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

Paradicsomszósz + gomba

  1. Gyorsforraló edénybe olívaolajat hevítünk, majd lepirítjuk benne a fokhagymát, az oregánót és a chilit.
  2. Mehet hozzá a passzírozott paradicsom, friss bazsalikom só és a cukor.
  3. Kissé összeforraljuk, ízesítjük még, ha kell, majd felhasználás előtt hagyjuk kihűlni.
  4. Serpenyőben olívaolajon a póréhagymát kicsit megpároljuk, rátesszük a gombát, és fűszerezzük. Átkeverjük, majd kissé megpirítjuk. Felhasználás előtt hagyjuk kihűlni.

Tészta + sütés

  1. A hozzávalókat egy nagy tálban összegyúrjuk, majd nyújtás előtt kb. fél órát pihentetjük.
  2. A tésztát kicsit átdolgozzuk, formázzuk, majd kinyújtjuk. Ebből a mennyiségből 3 pizza jön ki, vagy 4 kisebb. Megkenjük paradicsomszósszal, rákanalazzuk a gombát, megszórjuk gazdagon parmezánforgácsokkal. Előmelegített sütőben, lehetőség szerint magasabb hőfokon (250-300 °C) 10-12 percig süssük. Érdemes meleg tepsire ráhelyezni a még nyers pizzát, és úgy sütni.
  3. Melegen tálaljuk, és megszórjuk friss rukkolával.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 150 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 543
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1037 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rukkolás pizza

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1145
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 3 gerezd
oregánó 1 tk
chilipehely 1 tk
passzírozott paradicsom 3 dl
1 tk
barna cukor 1 csipet
bazsalikom 1 marék
finomliszt 600 g
1 ek
barna cukor 1 csipet
instant élesztő 1 tasak (11 gr)
víz 4 dl
olívaolaj 3 ek
olívaolaj 3 ek
póréhagyma 0.5 db
csiperkegomba 200 g
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 100 g
rukkola 80 g