r
Nosalty Logó

Csiperkegombás-rukkolás pizza

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty
Csiperkegombás-rukkolás pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Paradicsomszósz

Tészta

Feltét

Összesen 1144 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Paradicsomszósz

Tészta

Feltét

Összesen 3428 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Paradicsomszósz

Tészta

Feltét

Összesen 180 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4509.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    3217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    937 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    1519 micro
Összesen 1144 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.5 g

Zsír

  • Összesen
    106.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13528.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    1548 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1738 mg
  • Nátrium
    9651 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1080.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    597 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2810 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    4558 micro
Összesen 3428 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2190 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 180 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Paradicsomszósz

Tészta

Feltét

Elkészítés

Paradicsomszósz

  1. Gyorsforraló edénybe olívaolajat hevítünk, majd lepirítjuk benne a fokhagymát, az oregánót és a chilit.
  2. Mehet hozzá a passzírozott paradicsom, friss bazsalikom só és a cukor.
  3. Kissé összeforraljuk, ízesítjük még, ha kell, majd felhasználás előtt hagyjuk kihűlni.
  4. Serpenyőben olívaolajon a póréhagymát kicsit megpároljuk, rátesszük a gombát, és fűszerezzük. Átkeverjük, majd kissé megpirítjuk. Felhasználás előtt hagyjuk kihűlni.

Tészta

  1. A hozzávalókat egy nagy tálban összegyúrjuk, majd nyújtás előtt kb. fél órát pihentetjük.
  2. A tésztát kicsit átdolgozzuk, formázzuk, majd kinyújtjuk. Ebből a mennyiségből 3 pizza jön ki, vagy 4 kisebb. Megkenjük paradicsomszósszal, rákanalazzuk a gombát, megszórjuk gazdagon parmezánforgácsokkal. Előmelegített sütőben, lehetőség szerint magasabb hőfokon (250-300 °C) 10-12 percig süssük. Érdemes meleg tepsire ráhelyezni a még nyers pizzát, és úgy sütni.
  3. Melegen tálaljuk, és megszórjuk friss rukkolával.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 150 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 8175
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha még nem készítettünk otthon pizzatésztát, akkor kezdjük el. Olcsóbb, jobb, finomabb, és nem mellékesen tudjuk, miből készült. Jelen esetben erre pizzára feltétként póréhagymás gombaszeletek, parmezán és friss rukkola került. Isteni!

Hozzávalók

Paradicsomszósz

Tészta

Feltét

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek