Citromos sajttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Niki1990
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 31% Zsír
Citromos massza
Kekszes alap
-
20g kekszmorzsa84 kcal
-
10g vaj72 kcal
Krémsajtos réteg
-
20g fehér csokoládé108 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
-
20g ricotta30 kcal
-
4 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
Összesen
495
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 31% Zsír
Citromos massza
Kekszes alap
-
200g kekszmorzsa838 kcal
-
100g vaj717 kcal
Krémsajtos réteg
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g ricotta300 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
Összesen
4949
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 31% Zsír
Citromos massza
Kekszes alap
-
15.1g kekszmorzsa63 kcal
-
7.5g vaj54 kcal
Krémsajtos réteg
-
15.1g fehér csokoládé81 kcal
-
15.1g habtejszín44 kcal
-
18.9g mascarpone76 kcal
-
15.1g ricotta23 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
Összesen
373
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 35.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 320.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
495
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.9 g
Zsír
-
Összesen 358.9 g
-
Telített zsírsav 163 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 789 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3207.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 1014 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 909 mg
-
Nátrium 1151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 363.1 g
-
Cukor 224 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 374.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1680 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 106 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 294 mg
-
Retinol - A vitamin: 1649 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 369 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 251 micro
Összesen
4949
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
373
kcal
Hozzávalók
Citromos massza
Kekszes alap
-
20 dkg kekszmorzsa
-
10 dkg vaj
Krémsajtos réteg
-
20 dkg fehér csokoládé
-
2 dl habtejszín
-
25 dkg mascarpone
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db citromhéj
Elkészítés
Citromos massza
- A citromot megmossuk, a levét kifacsarjuk, és a héjából belereszelünk kicsit. Majd a cukorral addig melegítjük össze gőz fölött, amíg teljesen elolvad. Ezután le lehet szűrni, hogy ne maradjanak benne a citromhéjdarabok, de én nem szoktam.
- Ezután a vajjal még tovább melegítjük, addig, amíg elolvad benne, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
- Mielőtt még teljesen kihűlne, hozzáadjuk az egy egész tojást, gőz fölött tovább kevergetve, egészen addig, amíg be nem sűrűsödik. Utána teljesen kihűtjük.
Kekszes alap
- A kekszes alaphoz egy nagy tálban a darált kekszet összemorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajjal. (Én nem szeretem felolvasztani, mert akkor jobban morzsolódik.)
- A sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk, és betesszük a hűtőbe, míg el nem készül a krém.
Krémsajtos réteg
- A krémsajtos réteghez a fehér csokit apróra tördeljük, és a habtejszínnel elkezdjük melegíteni. (A habtejszín helyett vajjal is melegíthetjük.)
- Ha teljesen elolvadtak a csokidarabok, akkor kicsit hagyjuk hűlni. (Mikróban nem érdemes a csokit felmelegíteni, mert megég.)
- Ezután érdemes hozzáadni a vaníliás cukrot, simára keverjük, majd a mascarponét, végül a ricottát hozzáadjuk. (Ricotta helyett túrót is használhatunk, bár én jobb szeretem ezt a receptet túró nélkül, mert az túl darabos.)
- A citromhéjból is reszelünk bele, sőt érdemes a citromléből is egy kicsit belecsorgatni, jobb lesz az íze. Mindezt simára keverjük.
- Elővesszük a hűtőből a kekszes alapot, és egyenletesen rásimítjuk a krémsajtot.
- Végül a citromos masszát is rátesszük egy kanál segítségével, a nyelével pedig összemárványosítjuk.
- Egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy összeálljon.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 13957
- Feltöltés dátuma: 2017. június 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Niki1990
1 recept
A család imádja a könnyed sajttortákat, ezért mindig készül egy új fajta. Ezúttal a citrom volt terítéken, ez is osztatlan sikert aratott. Nagyon könnyed krémes, bármikor elkészíthető, mert nagyon könnyű. A recept a sütidoboz oldaláról származik.