Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos sajttorta

Citromos sajttorta
Citromos sajttorta
45 perc / előkészület: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család imádja a könnyed sajttortákat, ezért mindig készül egy új fajta. Ezúttal a citrom volt terítéken, ez is osztatlan sikert aratott. Nagyon könnyed krémes, bármikor elkészíthető, mert nagyon könnyű.

A recept a sütidoboz oldaláról származik.

hozzávalók / 10 adag

Citromos massza

Kekszes alap

Krémsajtos réteg

Szólj hozzá!

elkészítés

citromos massza

  1. A citromot megmossuk, a levét kifacsarjuk, és a héjából belereszelünk kicsit. Majd a cukorral addig melegítjük össze gőz fölött, amíg teljesen elolvad. Ezután le lehet szűrni, hogy ne maradjanak benne a citromhéjdarabok, de én nem szoktam.
  2. Ezután a vajjal még tovább melegítjük, addig, amíg elolvad benne, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
  3. Mielőtt még teljesen kihűlne, hozzáadjuk az egy egész tojást, gőz fölött tovább kevergetve, egészen addig, amíg be nem sűrűsödik. Utána teljesen kihűtjük.

kekszes alap

  1. A kekszes alaphoz egy nagy tálban a darált kekszet összemorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajjal. (Én nem szeretem felolvasztani, mert akkor jobban morzsolódik.)
  2. A sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk, és betesszük a hűtőbe, míg el nem készül a krém.

krémsajtos réteg

  1. A krémsajtos réteghez a fehér csokit apróra tördeljük, és a habtejszínnel elkezdjük melegíteni. (A habtejszín helyett vajjal is melegíthetjük.)
  2. Ha teljesen elolvadtak a csokidarabok, akkor kicsit hagyjuk hűlni. (Mikróban nem érdemes a csokit felmelegíteni, mert megég.)
  3. Ezután érdemes hozzáadni a vaníliás cukrot, simára keverjük, majd a mascarponét, végül a ricottát hozzáadjuk. (Ricotta helyett túrót is használhatunk, bár én jobb szeretem ezt a receptet túró nélkül, mert az túl darabos.)
  4. A citromhéjból is reszelünk bele, sőt érdemes a citromléből is egy kicsit belecsorgatni, jobb lesz az íze. Mindezt simára keverjük.
  5. Elővesszük a hűtőből a kekszes alapot, és egyenletesen rásimítjuk a krémsajtot.
  6. Végül a citromos masszát is rátesszük egy kanál segítségével, a nyelével pedig összemárványosítjuk.
  7. Egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy összeálljon.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 957
elküldve: 2
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki1990

Mióta szakács: 2017.06.13.
1 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromtorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

500
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 5 dkg
tojás 1 db
vaj 1.5 dkg
kekszmorzsa 20 dkg
vaj 10 dkg
fehér csokoládé 20 dkg
habtejszín 2 dl
mascarpone 25 dkg
ricotta 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 db