Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csíkos ricottaszelet

Csíkos ricottaszelet
Csíkos ricottaszelet
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a ricottát, képes vagyok csak úgy magában is elkanalazgatni. Egyszerű sütemény, friss házi eperlekvárral a tetején, bohókás és finom.

hozzávalók / 5 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Tésztához összevegyítjük a lisztet a cukorral és a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, majd a krémsajtot hozzáadva összegyúrjuk. A tésztát 2/3-ad-1/3-ad részre osztjuk.
  2. A nagyobbik tésztarészt lisztes felületen kinyújtjuk, és egy kb. 20x30-as, sütőpapírral borított tepsibe simítjuk, majd villával megszurkáljuk.
  3. A ricottás masszát egyenletesen rásimítjuk a tésztára.
  4. A megmaradt tésztából hurkákat sodrunk, és ferdén ráhelyezzük a krémes massza tetejére. Előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 40-45 percig sütjük.

Töltelék

  1. A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből egy csipet sóval habot verünk, a ricottát pedig kikeverjük a többi hozzávalóval, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal.
  2. A lekvárt habzsákba kanalazzuk, kitöltjük a tésztaközöket, majd a süteményt visszatesszük a sütőbe, és 5 percig még sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 25 287
elküldve: 8
receptkönyvben: 346
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
111 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperlekváros ricottás süti, ricottás lekváros, csíkos lekváros ricottás süti

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Tue, 2015-07-07 11:52

Nekiveselkedtem, mert gyönyörű az a fotó. 45 perc után még remegős volt, ezért nem vettem ki, levettem a hőfokot 150-re és még 30 percig bent hagytam, hogy a közepe is átsüljön. Nem volt szerencsém, az összesen 75 perc sütés után már barnult a széle, de amint levettem róla a tepsi kapcsos szélét, azonnal szétesett. Amúgy nagyon finom, csak hát vendégeknek szántam és ezt ebben a formában biztosan nem lehet feltálalni, kis maréknyi darabokban... :)) Vajon mi romlott el nálam? Értem én, hogy minden sütő más, no de ennyire? Valami tipp..?

MolnarE
MolnarE Fri, 2015-05-08 19:03

Szia, a tolteleknel is szerepel a mascarpone. Az csak veletlenul szerepel ott is, ugye? Koszi a valaszt!

1336
finomliszt 30 dkg
porcukor 8 dkg
vaj 20 dkg
mascarpone 125 g
1 csipet
ricotta 75 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
mascarpone 125 g
tojás 3 db
eperlekvár 25 dkg