r
Nosalty Logó

Ricottás-spenótos cannelloni

Nosalty
Ricottás-spenótos cannelloni
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Spenótos-ricottás töltelék

Paradicsomszósz

389
Kalória
17.9g
Fehérje
44.9g
Szénhidrát
17g
Zsír
376.4g
Víz
39.1g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
10.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Spenótos-ricottás töltelék

Paradicsomszósz

Összesen 389 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Spenótos-ricottás töltelék

Paradicsomszósz

Összesen 1559 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Spenótos-ricottás töltelék

Paradicsomszósz

Összesen 80 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1997.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    376.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    273 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3786 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    27061 micro
  • Lut-zea
    6721 micro
Összesen 389 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7989.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    1615 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    462 mg
  • Foszfor
    1362 mg
  • Nátrium
    4404 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    179.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1505.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1659 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1093 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    828 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15142 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    108245 micro
  • Lut-zea
    26882 micro
Összesen 1559 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    778 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5562 micro
  • Lut-zea
    1381 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

Spenótos-ricottás töltelék

  1. Olívaolajon pirítsuk meg a fokhagymát.
  2. Dobjuk rá a spenótot, és pillanatok alatt fonnyasszuk meg.
  3. Egy keverőtálba öntsük a ricottát, és adjuk hozzá az előzőleg elkészített és kihűlt spentót. Jól keverjük össze az egészet, és fűszerezzük sóval, borssal és csipet szerecsendióval.
  4. Majd töltsük meg a cannelloni tésztánkat.
  5. Egy tepsibe locsoljunk kevés olívaolajat, és terítsük szét az alján. Erre jöhet egy merőkanál paradicsomszósz, amit szinten kenjünk szét a tepsi alján.
  6. Majd a megtöltött cannelloni tésztákat helyezzük szépen egymás mellé a tepsibe úgy, hogy hagyjunk kis helyet egymás mellett mindegyiknek.
  7. Öntsük le a paradicsomszósszal, és szórjuk meg parmezánnal az egészet.
  8. Mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe fél órára. Frissen kivéve fogyaszthatjuk is!

Paradicsomszósz

  1. Olívaolajon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát.
  2. Hozzáadjuk a konzerv és passzírozott paradicsomot, majd lassú tűzön rotyogtatjuk.
  3. Közben sózzuk, és fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal.
  4. Körülbelül fél óra lassú tűzön való főzés után egy botmixer segítségével pürésítsük az egészet, és tegyük félre a későbbi felhasználásig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A cannellonival, annak ellenére, hogy kicsit macerás otthon elkészíteni, érdemes foglalkozni, mert az olasz tésztaételeket egy új szintre emeli. Ráadásul ez a húsmentes verzió annyira finom ízeket képvisel, hogy nem csak a vegetáriánusok fogják imádni!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek