Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás-spenótos cannelloni

Ricottás-spenótos cannelloni
Ricottás-spenótos cannelloni
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cannellonival, annak ellenére, hogy kicsit macerás otthon elkészíteni, érdemes foglalkozni, mert az olasz tésztaételeket egy új szintre emeli. Ráadásul ez a húsmentes verzió annyira finom ízeket képvisel, hogy nem csak a vegetáriánusok fogják imádni!

hozzávalók / 4 adag

Spenótos-ricottás töltelék

Paradicsomszósz

Szólj hozzá!

elkészítés

Spenótos-ricottás töltelék

  1. Olívaolajon pirítsuk meg a fokhagymát.
  2. Dobjuk rá a spenótot, és pillanatok alatt fonnyasszuk meg.
  3. Egy keverőtálba öntsük a ricottát, és adjuk hozzá az előzőleg elkészített és kihűlt spentót. Jól keverjük össze az egészet, és fűszerezzük sóval, borssal és csipet szerecsendióval.
  4. Majd töltsük meg a cannelloni tésztánkat.
  5. Egy tepsibe locsoljunk kevés olívaolajat, és terítsük szét az alján. Erre jöhet egy merőkanál paradicsomszósz, amit szinten kenjünk szét a tepsi alján.
  6. Majd a megtöltött cannelloni tésztákat helyezzük szépen egymás mellé a tepsibe úgy, hogy hagyjunk kis helyet egymás mellett mindegyiknek.
  7. Öntsük le a paradicsomszósszal, és szórjuk meg parmezánnal az egészet.
  8. Mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe fél órára. Frissen kivéve fogyaszthatjuk is!

Paradicsomszósz

  1. Olívaolajon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát.
  2. Hozzáadjuk a konzerv és passzírozott paradicsomot, majd lassú tűzön rotyogtatjuk.
  3. Közben sózzuk, és fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal.
  4. Körülbelül fél óra lassú tűzön való főzés után egy botmixer segítségével pürésítsük az egészet, és tegyük félre a későbbi felhasználásig.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 10 917
elküldve: 2
receptkönyvben: 89
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
773 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

olasz töltött tészta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

405
spenót 30 dkg
ricotta 25 dkg
fokhagyma 2 gerezd
szerecsendió 1 csipet
olívaolaj 1 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
cannelloni 10 db
parmezán sajt 0.5 bögre
konzerv paradicsom 40 dkg
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
passzírozott paradicsom 7 dl
oregánó 1 teáskanál
bazsalikom 1 teáskanál
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint